'תכנית המאה' של הנשיא טראמפ תעלה היום לדיון במועצת הביטחון של האו"ם, אולם בניגוד לכוונת הפלסטינים, לא צפויה להתקיים הצבעה על הצעת החלטה נגדה.
בהצעה הפלסטינית המקורית, אמור היה להיכלל גינוי לארה"ב וביקורת קשה נגד התכנית. אולם לאחר מאמצים דיפלומטיים ישראלים ואמריקנים, שכללו מפגש סגור של ג'ארד קושנר, יועץ הנשיא טראמפ ביום חמישי עם חברי הוועדה, הבינו בימים האחרונים הפלסטינים כי לא יצליחו לגייס רוב להצעה ונאלצו לרכך אותה ולהוציא את הגינוי לארה"ב.

למרות השינוי האפשרי בנוסח, נוכחו אתמול הפלסטינים שהעלו את ההצעה באמצעות חברות המועצה תוניס ואינדונזיה, כי לא יצליחו לגייס את הרוב הנדרש, וכי ההצעה תידחה גם מבלי צורך בשימוש בווטו אמריקני ולכן משכו את הצעת הגינוי לעת עתה. גורמים ישראלים המעורבים בעניין אומרים כי דחיית הצעת הגינוי מעידה כי גם הפלסטינים מבינים שכללי המשחק השתנו.
למרות הדיווחים הנרחבים על הנסיגה של הפלסטינים מהצעת הגינוי במועצת הבטחון. הרשות הפלסטינית הכחישה את הדיווחים כי הם ביטלו את תוכניתם לדרוש הצבעה לדחיית תוכניתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במועצת הביטחון.
מקורות דיפלומטיים מערביים אמרו כי הפלסטינים משכו את הבקשה להצבעה בנושא טיוטת ההחלטה על התוכנית אבל סאיב עריקאת, מזכיר הוועד המנהל של הארגון לשחרור פלסטין, אמר כי לדיווחים "אין שום בסיס".
הדיון במועצה יחל היום בשעה 17.00 אחרי הצהריים על פי שעון ישראל. באופן חריג למדי, את הדיון היום ייפתח מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש. בהמשך ינאם בכל זאת יו"ר הרש"פ, אבו מאזן, אך במקום הצעת גינוי, הוא צפוי, ככל הנראה, להציג תכנית חלופית לזו האמריקנית. אבו מאזן, שאחרי נאומו ברמאללה שבו דיבר על הפסקת התיאום הביטחוני ונתן אור ירוק למעשה להתנגדות אלימה ולטרור, יכריז כי הרשות הפלסטינית דבקה בשלום ובמשא ומתן. הוא יבהיר כי הפלסטינים מעוניינים בתהליך שלום מוגבל בזמן שינוהל תחת מטריה בינלאומית ולא אמריקאית.
על פי הנמסר מהמשלחת הישראלית האו"ם, השגריר דנון עומד להתמקד בנאומו בסירובו המתמשך של אבו מאזן לנהל משא ומתן ישיר עם ישראל, כאשר באותו זמן הוא בוחר למקד מאמצים נגד ישראל באו"ם ומול הקהילה הבינלאומית. המאמצים שהוביל אבו מאזן בעשור האחרון לא סייעו לשני הצדדים ולא מקדמים את העם הפלסטיני, יאמר דנון.