ממשלת בריטניה מתכננת לאפשר לרגולטור התקשורת במדינה להפעיל פיקוח על רשת האינטרנט, ולהטיל קנסות על רשתות חברתיות שלא מסירות "מזיקים מקוונים". שרת התקשורת היוצאת ניקי מורגן, שהוחלפה בשבוע שעבר ברענון שערך ראש הממשלה בוריס ג'ונסון לממשלתו, אמרה מוקדם יותר בשבוע לפרלמנט שהיא שוכנעה כי יש להעניק ללשכת התקשורת (Ofcom) את הסמכות לפקח על תוכן שיצרו משתמשים ברשת.
מורגן סייגה, עם זאת, שלסוכנות בעלת הסמכויות המורחבות – "כלב השמירה המקוון הראשון", כפי שכינתה אותה התקשורת הבריטית – לא יהיה הכוח להסיר בעצמה תכנים פוגעניים.

זו אחת מהתוכניות שבאמצעותן צפויה ממשלתו של ג'ונסון להטביע את חותמה במדינה, לאחר שהתבססה. מורגן ושרת הפנים פריטי פאטל, ששמרה על תפקידה ברענון התפקידים, פרסמו דו"ח שהגדיר את סמכויותיה החדשות של לשכת התקשורת וקבע שביכולתה "לפרסם אזהרות ומודעות ולהטיל קנסות כבדים" על חברות "שמאפשרות שיתוף תוכן פוגעני מצד המשתמשים".
שתי השרות הבכירות הדגישו שהן דואגות במידה שווה גם לשימור חופש הביטוי של הבריטים. "לא נמנע ממבוגרים את הגישה או האפשרות לשתף תוכן חוקי, ולא נדרוש מחברות להסיר תוכן חוקי כלשהו", כתבו השתיים. "המערכת הרגולטורית החדשה תדרוש מחברות להצהיר בפירוש איזה תוכן ואיזו התנהגות חוקיים באתרים שלהן, ואז לאכוף את הכללים הללו באופן עקבי".
לשכת התקשורת נוסדה ב־2002, והחלה לפקח על ערוצי טלוויזיה ורדיו שנה לאחר מכן. לבריטניה לא היה רגולטור רשמי על האינטרנט והרשתות החברתיות, אף שבמשך זמן רב ביקשה הממשלה דרך למנוע את הגעתו של מידע פוגעני לילדים. הנושא זכה לתשומת לב ציבורית כאשר התגלה שתלמידת בית ספר שהתאבדה בשנת 2017 עקבה אחרי כמה חשבונות ברשתות החברתיות שעסקו בדיכאון ובאובדנות. "שני שלישים מהמבוגרים בממלכה המאוחדת מודאגים בנוגע לתוכן מקוון, וקרוב לחציים אמרו שהם ראו שיח שנאה ברשת בשנה האחרונה", נכתב בדו"ח שפורסם שלשום.
בפייסבוק מקווים שממשלות יקימו גופי פיקוח משלהן, כדי להפחית את הלחץ על צוותי הפיקוח שמפעילה החברה. סגן ראש ממשלת בריטניה לשעבר ניק קלג, הממונה על התחום בפייסבוק, מקים בימים אלו גוף פיקוח מטעם הרשת החברתית, שיפסוק בשאלות תוכן. חברות טכנולוגיה אחרות הציעו שהממשלות יגדירו מהו בדיוק "תוכן חוקי". בשדולה המייצגת את אמזון וגוגל בבריטניה הזהירו מפני כמה בעיות בתוכנית: לפי יו"ר השדולה, דניאל דיבל, הבעיות קשורות "ברגולציה, ביחס לתוכן חוקי בעל פוטנציאל פוגעני, וביכולת האכיפה".
תרגום: אלחנן שפייזר