יממה בלבד אחרי החלטת ראש הממשלה וכל הגורמים הנוגעים בדבר שלא להשבית לפי שעה את מערכת החינוך על אף התפשטות הקורונה, הוחלט אמש להשבית אותה בכל זאת – מיום ראשון ועד לאחר הפסח.
ההחלטה התקבלה בתום ישיבה במטה לביטחון לאומי בהשתתפות ראש הממשלה ושר החינוך. זאת לאחר שההסתדרות המורים תבעה במפגיע את ההשבתה בטענה של חשש לבריאותם של המורים.
ההחלטה אמש חלה על בתי הספר היסודיים, ולא על גני הילדים, מעונות היום והפנימיות לנוער בסיכון. היא כאמור נובעת מלחצם של המורים, אך גם מניסיון שכבר הצטבר במדינות אחרות, כמו אוסטריה ודנמרק.

במשרדי הבריאות והחינוך התנגדו להשבתה. פקידי המשרד טענו כי כאשר התלמידים אינם במסגרות לימודים שממלאות את סדר יומם הם דווקא חשופים יותר לסכנת ההידבקות בקורונה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הסביר אמש במסיבת עיתונאים כי הצעדים האלה ננקטים משום שהנגיף מתפשט באופן אקספוננציאלי ובטור גיאומטרי, ועלול להפיל פה חללים רבים כמו השפעת הספרדית בשעתה.
"זהו אירוע שלא היה כדוגמתו בשנות קיומה של המדינה", אמר, והפציר בציבור להמשיך לנקוט את כל צעדי ההיגיינה הנחוצים למניעת התפשטות המגפה. הוא הודה לראשי מערכת הבריאות ואף למתחריו הפוליטיים שהביעו השבוע תמיכה במדיניותו למניעת הקורונה. הוא קרא להקמת ממשלת חירום לאומית, כמו זו שקמה ערב מלחמת ששת הימים.
אבל לא רק מערכת החינוך מושבתת. אלפי בתי כנסת בארץ מפסיקים לפעול החל משבת זו במתכונת התפילות הרגילה, בשל ההנחיה האוסרת על התקהלות של יותר ממאה בני אדם. הרבנות הראשית קראה אתמול לגבאים בכל רחבי הארץ לחלק את המניינים בבתי הכנסת כדי שלא יהיו בהם יותר ממאה מתפללים. כמו כן הוחלט על סגירת שעריו של בית הכנסת הגדול בירושלים. גם בית המדרש המרכזי של גור, החצר החסידית הגדולה בישראל שאליה משתייך שר הבריאות יעקב ליצמן, ייסגר עד להודעה חדשה.
עם כל זה, בארגון הבריאות העולמי מבקשים לשמור על אופטימיות. יו"ר ארגון הבריאות הלאומי הכריז כי "אפשר להשתלט על הנגיף אם מדינות העולם ינקטו צעדים מתאימים למניעת התפשטותו".