המלצת המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו בגין קבלת שוחד בשתי פרשות סוקרה בהרחבה בתקשורת העולמית, ובכלל זה בעיתונות ובאתרים הערביים. "דרישה נרחבת בישראל להתפטרותו של נתניהו אחרי פרסום המלצות המשטרה", הכריזה הכותרת בעיתון 'א־שרק אל־אווסט' היוצא לאור בלונדון. בכותרת המשנה הוזכרו הסקרים שפורסמו בישראל, המבטאים ירידה באמון הציבור הישראלי בראש ממשלתו.
גם באתר אל־ג'זירה ציטטו את הסקרים הללו, אך בחרו להדגיש דווקא את הנתון המעודד מבחינת נתניהו. "למרות החשדות בשחיתות, נתניהו הוא בעל הסיכויים הטובים ביותר לנצח בבחירות הבאות בישראל", נכתב.

העיתון הפלסטיני 'אל־קודס' קבע, בהסתמך על ציטוטים מהעיתונות הישראלית, ש"מה שנחשף על נתניהו הוא רק קצה הקרחון", והזכיר לקוראיו את פרשיות העבר שבהן נחקר נתניהו – פרשת בר־און־חברון ופרשת עמדי. במאמר שעסק בנושא תיאר הכותב את נאום התגובה של נתניהו לאחר פרסום ההמלצות: "בתגובה להאשמות הופיע נתניהו בקול רועד, בניסיון להטיל ספק באמינות חוקרי המשטרה ולהציג את החקירה כמזוהמת, לא מקצועית ולא אמינה".
העיתון 'אל־ערב' היוצא לאור בלונדון קבע ש"חייו הפוליטיים של נתניהו מונחים על כף המאזניים", אך גם ש"ראש ממשלת ישראל בטוח שממשלתו תישאר יציבה ותמשיך לשלוט, למרות המלצת המשטרה המאשימה אותו בשוחד".
בעיתון המצרי 'אל־יום אל־סבע' מיהרו לחרוץ את גורלו של ראש הממשלה. "הספירה לאחור לקראת עזיבת נתניהו את השלטון בישראל מתחילה. שערי הכלא נפתחים בפני ראש ממשלת הכיבוש, לאחר המלצת המשטרה להגיש נגדו כתב אישום בעבירות שחיתות. בתיק הראשון הוא קיבל שוחד, בתיק השני ניסה לרתום לטובתו עיתון במהלך מערכת הבחירות שלו".
יו"ר הרשות הפלסטינית נמנע מהתבטאויות בנושא. אבו־מאזן שוהה בימים אלה בביקור ברוסיה, בניסיון לשכנע את הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין לתמוך בתוכנית המדינית שהפלסטינים רוצים לקדם – משא ומתן מול ישראל בחסות הקוורטט ומדינות נוספות, ולא רק בחסות אמריקנית.
גורמים נוספים ברשות הפלסטינית נמנעו אף הם מתגובה פומבית להתפתחויות הפנימיות בישראל. "אני לא חושב שתמצא פלסטיני שיאמר לך שהוא רוצה שנתניהו ימשיך בתפקידו כראש הממשלה", אומר לנו מקור פלסטיני. "ההנהגה הפלסטינית לא רואה בנתניהו פרטנר לשיחות, וליתר דיוק רואה בו הגורם המפריע לשלום. הם חושבים שהפלת נתניהו יכולה להפיח תקווה לחידוש התהליך המדיני ולפתרון הסכסוך".
לדברי המקור, השתיקה הפלסטינית בסוגיה נובעת מהרצון שלא לשחק לידיו של נתניהו. "זה נראה הפעם כמו עניין רציני, אבל החשש הוא שכל התבטאות של גורם פלסטיני רשמי תנוצל בידי הצוות של ראש הממשלה כדי להמשיך את המלחמה שלו נגד הפוליטיקאים, המשטרה ובתי המשפט. לכן לא ממהרים אצלנו להתבטא בעניין, כי עדיין לא ברור כיצד זה יתפתח ולאן ינשבו הרוחות".