פסימיות הדדית נרשמה אמש בקרב צוותי המו"מ של הליכוד וכחול לבן. עשרות שעות השיחות בין הצדדים השבוע לא הובילו לפריצת דרך, נהפוך הוא: ככל שעבר הזמן התגלו בטיוטת ההסכם עוד ועוד "בעיות חדשות", לטענת בכירים בליכוד.
מנגד, בכחול לבן הדגישו גם אתמול כי כל הבעיות פתירות, וכי נקודת המחלוקת החדשה והיחידה בין הצדדים היא דרישת הליכוד מכחול לבן לבלום את בג"ץ בחקיקה, אם יבקשו השופטים למנוע מראש הממשלה בנימין נתניהו לכהן כממלא מקום ראש המממשלה בעוד 18 חודשים.

בכירים בליכוד לא הכחישו אתמול כי סלע המחלוקת הוא הבטחת מימוש ההסכם, קרי החשש של ראש הממשלה מהתערבות בג"ץ בהמשך הדרך. צוות המו"מ של כחול לבן הסכים להתחייב כי אם בג"ץ יפסוק נגד כהונת נתניהו כבר במועד הקמת הממשלה, שתי המפלגות יפזרו את הממשלה יחד ויוליכו לבחירות – אך הצוות לא הסכים לכך שהממשלה תתפרק שנה וחצי לאחר מכן, אם בג"ץ יורה לנתניהו להתפטר מתפקידו כממלא מקומו של ראש הממשלה גנץ.
על השולחן עלתה הצעת הליכוד לחוקק פסקת התגברות ברוב של 70 חברי כנסת שלא תאפשר לבג"ץ להתערב, אולם בכחול לבן כינו את החקיקה "פרסונלית" והודיעו כי יתנגדו לה.
בכיר בליכוד אמר אמש כי בין הצוותים נותרו עוד כמה מחלוקות, בין השאר על מועד ראשית החלת הריבונות, על דרישת הליכוד (החדשה) להותיר בידי המפלגה את תיק החוץ וכן על הוועדה למינוי שופטים. "הכול פתיר, אבל לא מצליחים לסכם. יש בעיה של אמון בין הצדדים", אמר לנו. הפסימיות בדבר הסיכוי להשלים את המשא ומתן היא הדבר היחידי שמסכימים עליו בשתי המפלגות.
בכיר בכחול לבן המקורב לגנץ דחה את הטענה שצוות המו"מ של המפלגה מערים קשיים. "הכול פתיר, גם נושא הוועדה למינוי שופטים. אם לא תקום ממשלה, זה לא בגלל אידיאולוגיה אלא בשביל הישרדותו האישית של נתניהו". ואכן, הצדדים בדרך להסכמות באשר למינוי ח"כ נוסף מטעם הליכוד לוועדה למינוי שופטים, מה שיבטיח לימין וטו במינויי שופטים לעליון.
בפגישת סיעת כחול לבן אתמול בכנסת, בטרם פגישת צוותי המו"מ, הוחלט לתת הזדמנות אחרונה לשיחות בין הצדדים, עד ליום שני הקרוב. אחר כך, הם טוענים, יתחילו לקדם בכנסת חוקים נגד נתניהו.
אתמול בבוקר הודיע הנשיא ראובן ריבלין שהחליט להעביר את המנדט להרכבת הממשלה להכרעת הכנסת, לאחר שהמגעים בין הצדדים לא הבשילו להסכם ברביעי בלילה. 21 הימים הבאים, אם לא יתרחש פיצוץ, יהיו הזמן האחרון שבו נתניהו יוכל עדיין להרכיב ממשלה, שתמנע תרחיש של פיזור הכנסת ה־23 לבחירות רביעיות ברצף בלי הרכבת ממשלה.
חברי הכנסת יאיר לפיד (כחול לבן) ואביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) העלו אתמול הצעה מפתיעה לפתרון: הקפאת המצב לחצי שנה – להמשך כהונת ממשלת המעבר בראשות נתניהו שתטפל בקורונה – ורק לאחר מכן פיזור לבחירות. "בנסיבות האלה, הקמת ממשלת שחיתות מנופחת היא אסון לאומי", אמר לפיד במליאת הכנסת. "הרעיון שניגרר לבחירות רביעיות הוא מחריד. זה ניתוק גמור מהמציאות. לפיכך אני חוזר להצעה שכבר העליתי. הצעה פשוטה, נקייה: שישה חודשי הקפאה. הבית הזה יצביע על הוראת שעה לתיקון סעיף 10 לחוק יסוד הממשלה, ונלך להקפאת מצב".
גורמים במערכת הפוליטית מתחו ביקורת על הצעת השניים בטענה כי מטרתה היחידה היא יחסי ציבור. בליכוד דחו את ההצעה על הסף: "לא נלך לבחירות במועד שנוח ללפיד וליברמן", אמרו במפלגה. גורם מקורב לנתניהו טען ש"ראש הממשלה יודע שהקורונה לא תיעלם בקרוב, ולכן אינו רוצה בבחירות". גם בכחול לבן התייחסו בסקפטיות להצעת לפיד וליברמן, וטענו כי הדרך היחידה לטפל בקורונה היא ממשלת אחדות ולא בחירות, גם לא בעוד חצי שנה.