איחוד האמירויות מחזקת את קשריה עם ישראל ועם הקהילה היהודית. סטודנט לעברית במדינה פתח חשבון טוויטר בשם "איחוד האמירויות בעברית", ובאמצעותו הוא מפיץ ידיעות על הנעשה בפדרציה הערבית ובקהילות היהודיות באזור המפרץ הפרסי. "אני מקווה להראות לכם את המולדת היפה שלי, איחוד האמירויות הערביות", כתב.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– תורת לחימה: ראש מחלקת הרבנות הצבאית בריאיון פרישה
– מי בנה את התוכנית? שלושה "מתנחלים"
– בתגובה לדיכוי הסיני: בריטניה תציע אזרחות לתושבי הונג־קונג
אחת הידיעות הראשונות שלו עסקה בבניית "בית אברהימי" באיחוד האמירויות, מתחם המכיל בית כנסת, כנסייה ומסגד. ההחלטה על בניית המתחם התקבלה בכנס בין־דתי שנערך באיחוד האמירויות בשנה שעברה.

הקהילה היהודית באיחוד האמירויות פרסמה סרטון שבו נראים חבריה מברכים את השייח' חליפה בן זאיד אל־נהיאן, נשיא איחוד האמירויות, את סגנו, שליט דובאי השייח' מוחמד בן רשיד אל־מכתום, ואת שאר שליטי האמירויות. בסרטון נראה בית הכנסת באיחוד ודיוקנאותיהם של השליטים המוצבים בו, כשברקע נשמע הזמר הישראלי חיים ישראל נושא לכבודם את התפילה לשלום המלכות.
במסגרת ההתקרבות לנושא היהודי החלו באיחוד האמירויות ובדובאי לייבא בשר ועופות כשרים. באתר kosher dubai אפשר למצוא רשימה של מוצרים כשרים המצויים במרכולים ברחבי האמירויות, ולהזמינם הביתה או למקום העבודה. לצד עופות ומוצרי בשר ניתן להזמין גם "חבילת שבת" הכוללת חלות, יין לקידוש, גביע ונרות.
אלי כריאל, חברת הקהילה היהודית באיחוד האמירויות, עשתה היסטוריה כאשר פתחה לראשונה שירותי אוכל כשר במפרץ. היוזמה נולדה לרגל אותו אירוע בין־דתי שהתקיים באיחוד בשנה שעברה, ונכחו בו יהודים בכירים מרחבי העולם. כריאל פתחה את "המטבח הכשר של אלי", כדי לספק מענה עתידי לאירועים דומים.
"הבנתי שיש פה הזדמנות, והחלטתי ללכת על זה", אמרה בריאיון לרשת אל־ערביה, "היחסים בין הממשל לקהילה שלנו טובים". עקב קשיים בעסק החדש שגרמה מגפת הקורונה, החליטה כריאל לפתוח אותו גם ללקוחות מוסלמים. "עד פברואר הלקוחות שלי היו בעיקר אנשי עסקים ותיירים יהודים שרצו לאכול כשר, אך בעקבות הסגר האווירי פתחתי תפריט לרמדאן המציע אוכל מסורתי ערבי. המנות הכשרות עונות גם על דרישות הכשרות המוסלמית בנושא השחיטה".
הקהילה היהודית באיחוד האמירויות מונה כ־200 איש. כריאל היגרה לאיחוד עם משפחתה בשנת 2013 מדרום אפריקה. בעלה הוא נשיא הקהילה היהודית בפדרציה הערבית. לדבריה, "ההכרה והתמיכה שמקבלת הקהילה באיחוד האמירויות מדהימה. הם הוכיחו לכולנו שאפשר לנצל את הדת שלנו ככוח חיובי".