באמ"ן עוקבים בדריכות סביב הנעשה בסיני. בחודשים האחרונים גדל נתח ההשקעה ביחידות האיסוף המוקדשים לטיפול בפעילות הטרור בגבול המערבי של מדינת ישראל, בשל חזרתם של פעילי דאעש לשטח בעקבות הכרעת המדינה האסלאמית בסוריה.
"אנחנו מרכזים מאמצים לאור התפרקות דאעש בסוריה, והמעבר של הפעילים משם לאזור סיני", אמר קצין בכיר באחת מיחידות אמ"ן. המהלכים האחרונים בגזרת סיני מצטרפים למשאבים הרבים שהשקיע המודיעין בגבול המערבי סביב הנעשה בחצי האי.

בהערכת המודיעין השנתית של אמ"ן, המעצב המרכזי במזרח התיכון הוא היום שאחרי המלחמה בסוריה. בשבועות האחרונים הוכרעה הכף לטובת אסד והכוחות שפועלים איתו – הרוסים והציר הרדיקלי של חיזבאללה ואיראן.
דאעש הובס לחלוטין כמעט, והמשטר הסורי, בסיוע בעלות הברית שלו, הצליח להחזיר לרשותו חלקים ניכרים במדינה, מעל 90 אחוז מהשטח שכבשו אנשי המדינה האסלאמית.
בעוד כוחו של הארגון התכווץ משמעותית על אדמת עיראק וסוריה, אנשיו פרשו כנפיים. חלקם חזרו אל מדינות המוצא שלהם באירופה, ועולה חשש כי ינסו לבצע שם פיגועי טרור, ואחרים, אשר לא נטשו את רעיון ה"לחימה בכופרים", נשאו איתם את עקרונות דאעש אל מחוזות אחרים ובהם סיני, הפיליפינים ואפגניסטן.


דאעש הוכרע בסוריה לאחר חודשים ארוכים שבהם כשל הציר הרדיקלי בפעולות נגדו וספג אבדות כבדות, ורק כניסת רוסיה אל הזירה שינתה את התמונה. משטר פוטין תפס את הפיקוד והחל להפעיל באופן מחוכם את הכוחות, מה שהחזיר כאמור נתחים לא מבוטלים במדינה לשליטת אסד. כוחו של נשיא סוריה התעצם גם בזכות שיתוף פעולה עם טורקיה, ירדן וארה"ב.
עם זאת, הדרך לסיום המערכה עוד רחוקה, שכן צפויים קרבות בין הרוסים לאיראנים על נכסים במדינה, שבהם רואים הניצים 'ירושה' על הסיוע שהעניקו לסורים. בישראל מעריכים כי אחרי שבע שנות לחימה (מאז אפריל 2011) הנזק בסוריה הוא אדיר, ויידרשו שנים ארוכות לשיקום המדינה וכוחו של אסד.