מפלגת בל"ד, חלק מהרשימה הערבית המשותפת, מפרסמת בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה דברי הלל לשלושה מבכירי הטובחים ביהודי חברון וצפת בשנת תרפ"ט. זאת במלאת תשעים שנה להוצאתם להורג בידי הבריטים. הם מתוארים שם כ"שהידים של מהפכת אל־בוראק" – הכינוי הפלסטיני הלאומני למאורעות תרפ"ט.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– שירת הסטיקר: חופש הביטוי הולך לאיבוד דרך שופט בג"ץ
– שקיפות צריכה להתקיים בבלפור כמו גם בצאלח א־דין
– בניגוד להחלטת ממשלה: האם המשרד להגנת הסביבה יוצא מירושלים?
אחרי מאורעות תרפ"ט ביקשו הבריטים להוציא להורג 27 ערבים שהשתתפו במהומות וברצח של יותר ממאה יהודים בחברון ובשאר הארץ. לבסוף החליט הנציב הבריטי העליון דאז להמיר את עונשם של הנידונים למוות למאסר עולם, למעט שלושה שביצעו את הפשעים החמורים ביותר: מוחמד ג'מג'ום, פואד חג'אזי ועטא א־זיר.

עטא א־זיר מחברון עמד בראש המתפרצים לבית הרב מאיר שמואל קסטל, ראש ועד העדה הספרדית בחברון ונשיא הוועד הכללי של עדות הספרדים והאשכנזים בעיר, שנרצח על ידי ההמון וביתו נשרף. הוא גם רצח במו ידיו את תלמיד הישיבה אברהם שפירא ודקר את אליהו קפילוטו בגבו. קפילוטו מת מפצעיו כעבור שנה.
מוחמד ג'מג'ום נידון למוות על רצח ארבעה אנשים בבית משפחת אבושדיד בחברון: אליהו אבושדיד ובנו יצחק, יעקב גוזלן ובנו משה. פואד חג'אזי מצפת, פקיד מחלקת הבריאות העירונית, הורשע ברצח בני הזוג משה ופרידה אפריאת.
השבוע לפני תשעים שנה נתלו השלושה בכלא עכו ונקברו בבית העלמין המוסלמי בעיר. במשך השנים הקימו להם אנדרטה בבית הקברות, שיפצו את מצבותיהם והמקום הפך לאתר עלייה לרגל המסמל את ההקרבה הפלסטינית הבראשיתית במאבק מול הבריטים והציונות.
לפי הכתוב בעמוד הפייסבוק של בל"ד, מאורעות תרפ"ט לא היו אלא מאבק גיבורים פלסטיני להצלת מסגדי הר הבית מפני היהודים. הוא מעלה על נס את זכרם של מאות פלסטינים שנהרגו במאורעות, וטוען שבמקביל נהרגו "שישים ציונים" בלבד. עוד מסופר באתר שמוחמד ג'מג'ום ועטא א־זיר שיבחו את בוראם ואמרו: "כמה טוב שאנחנו, אנשים פשוטים, הולכים אל הגרדום, ולא המנהיגים שהמולדת זקוקה להם". בפוסט נכתב כיצד ג'מג'ום וא־זיר ביקשו שיביאו לתאי כלאם חינה לצבוע בה את ידיהם, כפי שנהוג בשמחות. עוד נכתב שזיכרון "הגיבורים והשהידים" הללו יישאר "חרות בלבבות" במסע הארוך של השחרור הפלסטיני.
בל"ד לא לבדה בניסיון להנציח את שלושת הרוצחים. במהלך השנים פרסמה גם מפלגת חד"ש הערבית־יהודית פרסומים רבים המאדירים את המרצחים וקוראים להנציחם. קבוצת פעילים מטעם המפלגה, בראשות ח"כ לשעבר עיסאם מח'ול, הגיעה בשנת 2016 לשפץ את מצבות רוצחי תרפ"ט בבית הקברות המוסלמי בעכו. הפעילים באו למקום בחולצות הנושאות את תמונותיהם של הרוצחים. בפרסומי המפלגה הרשמיים התבקש הציבור הערבי לזכור את "שלושת הקדושים".
עיסאם מחו'ל הסביר לנו אתמול: "כמי שהיה בעבר בין משפצי המצבות של שלושת הנתלים וממקימי האנדרטה לכבודם, אני מסתכל על אירועי 1929, לפני הכול, כחלק מהמאבק הפלסטיני באימפריאליזם הבריטי. העילה להתקוממות הייתה, בין השאר, נישול של משפחות פלחים על ידי מכירת קרקעות מפיאודלים לתנועה הציונית. 30 אחוז ממשפחות הפלחים הערבים נשארו ללא מקורות מחיה, וזה הוביל להתפוצצות שהייתה באופייה ובמהותה נגד השלטון הבריטי ונגד כוחות ריאקציוניים יהודיים וערביים שהיו מעוניינים להפוך את התקוממות הזו להתנגשות דתית או לאומנית. לכן האירוע הזה הוא קודם כול חלק מההיסטוריה של העם הפלסטיני והוא חלק מההתקוממות הפלסטינים מול האמפריאליזם, אני לא נכנס לדיון הפרטני מי עשה מה, אני מסתכל על התהליך ההיסטורי".