בבחירות המקדימות במחוז ה-16 של המפלגה הדמוקרטית בניו יורק הובס, בהפרש גדול, ידיד ישראל הוותיק על ידי יריבו ג'מאל באומן. עם ספירת כמעט 100 אחוז מהקולות התברר כי אנגל קיבל 36 אחוז מהקולות מול 61 אחוז שקיבל באומן.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– לא רק בעזה: קטאר מממנת את ארדואן
– בהדסה הכריזו: ניסוי חיסון לחולת קורונה עבר בהצלחה
– מודל צבא העם של שר הביטחון בני גנץ
אנגל בן ה-73, הוא חבר בקונגרס משנת 1988 ובין היתר שימש שנים רבות יו"ר וועדת החוץ של בית הנבחרים. הוא תמך באופן עקבי בכל חקיקה לטובת ישראל והיה מראשי הלוחמים ב-BDS. אנגל נתמך על ידי האגף המרכזי במפלגה ובו הילרי קלינטון, צ'אק שומר, ננסי פלוסי – יו"ר בית הנבחרים ואדם שיף שעמד בראש צוות התביעה בניסיון להדיח את הנשיא טראמפ. מתברר כי תמיכה זו לא סייעה לו בבחירות אלה.

באומן האפריקני אמריקני, הוא בן 43, הוא שייך לאגף השמאלי והפרוגרסיבי במפלגה הדמוקרטית ונתמך בידי ברני סאנדרס ואליזבת וורן שהסירו את מועמדותם לתפקיד מועמד המפלגה בבחירות לנשיאות. באומן נחשב לכוכב עולה בפוליטיקה, גדל בשיכון ציבורי בניו-יורק והפך למחנך ומנהל חטיבת ביניים.
נצחונו של באומן מצטרף להישגה של חברת הקונגרס אלכסנדריה אוקסיו-קורטז בת ה-30, שניצחה בבחירות הקודמות, ויחד הם משלימים את השתלטות האגף השמאלי קיצוני במפלגה על ניו יורק וחיזוק מעמדו בבית הנבחרים. עתה, הוא כולל גם את שתי חברות הקונגרס האנטי ישראליות והאנטישמיות, ראשידה טלאיב ואילהאן עומאר. קבוצה זו, המאתגרת את חברי הקונגרס הוותיקים ואת הזרם הממסדי במפלגה, תומכת בעקביות בעמדה הפלשתינית בכל הקשור בסכסוך במזרח התיכון, בהתנגדות לסיפוח ודוגלת בפתרון שתי המדינות.
אנגל הוא קרבן גם לאווירה השוררת בימים אלה בארה"ב, בה מזוהה כל מחנה המרכז והימין, בין אם הוא דמוקרטי ובין אם הוא רפובליקני, עם עמדות שהן נגד שוויון זכויות וחיזוק כוחות אכיפת החוק והסדר. באומן זכה לתמיכת ה"ניו יורק טיימס" המגלה אהדה עקבית לעמדות הפרוגרסיביות בעת הזו אחרי רצח השחורים ג'ורג' פלויד ורידארד ברוקס בידי המשטרה. גם תמיכתו הרצופה בישראל ותפקודו כיו"ר וועדת החוץ עמדו לו לרועץ בבחירות אלה.
מדובר בהתפתחויות מדאיגות הפוגעות לא רק בשדולת איפא"ק אלא גם במדינת ישראל שכן המפלגה הדמוקרטית תהיה מעתה פחות פרו-ישראלית. הדבר עלול אף לחבל ביחסי ישראל-ארצות הברית, בעיקר אם בבחירות לנשיאות ינצח מועמד המפלגה ג'ו ביידן. אם אלה יהיו פני המפלגה הדמוקרטית אחרי בחירות נובמבר, ישראל תתקשה לקבל תמיכה דו מפלגתית רחבה כפי שהצליחה בשנים עברו והמהלכים המדיניים של ישראל בימים אלה צפויים אף הם להיתקל בקשיים לא מעטים.