פרסום קטע גנוז משידורי ערוץ הכנסת בשבוע שעבר, במהלכו ח"כ עפר שלח מיש עתיד משתלח בשני מראייניו, הוביל לחשיפת התעמרות בעובדים לכאורה שהתרחשה בערוץ (המופעל על ידי קבוצת RGE ומנוהל על ידי ערן טיפנבורן) מאז המקרה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– קנסות ואיומים דתיים: המאבק לחבישת מסכות מחריף
– בלי מסכה, עם ריחוק טבעי: ליאורה לויאן מדווחת משוודיה
– המתקפות, הריבונות וגנץ: הח"כיות החדשות של כחול לבן מדברות
כזכור, צמד המגישים אבי בלום ומשה גלסנר, מגישי התוכנית "שחור ולבן", ערכו ריאיון עם ח"כ שלח במהלכו הוא התפרץ על גלסנר וצעק עליו בגסות: "הריאיון הזה מבחינתי נגמר. אני לא צריך להכחיש את הדבר הזה. יש לך חוצפה של כלומניק, שיושב פה וחוזר על משהו שהוא שקר מוחלט. אני גמרתי להתראיין לכם… חתיכת אפס שכמוך". לסיום, שיגר שלח איום כלפי גלסנר: "אני עכשיו בדרך לבוסים שלך…"
ל"מקור ראשון" נודע כי לאחר התקרית שלח הפעיל לחצים על המראיינים לגנוז את הקטע ולהקליט איתו ריאיון חדש, שלח עצמו מכחיש את הדברים. שני המראיינים שהתבטאו בנושא בשבוע שעבר טענו כי בשיחה שניהלו עם שלח מאחורי הקלעים הוא התנצל, מה שהוביל להחלטה משותפת לגנוז את הקטע. אולם לפני כחודש דלף הקטע לשני כלי תקשורת: תאגיד השידור וכן אתר ynet. באתר החליטו לפרסמו בשבוע שעבר, ומאז סערו הרוחות בערוץ.

טרם חג השבועות נערכה שיחה של טיפנבורן עם עובדי הערוץ בנושא הקלטת שהוגדרה "שיחת בירור", אולם עובדי הערוץ מגדירים אותה כשיחת איומים. מיד לאחר החג הורה טיפנבורן לבצע בדיקות במחשבי הערוץ וכן בתיבות הדואר של העובדים. כשזה לא הספיק הורה לכ-15 עובדים לבצע בדיקת פוליגרף כדי למצוא את זהות המדליף. נציין שברקע האירועים ישנם יחסים עכורים בין העובדים להנהלה בשל חשדות להדלפות אחרות.
אחרי שרשרת הצעדים שנקטה ההנהלה, אותה זהות המדליף והוא פוטר. אך במהלך תמוה למדי החליט טיפנבורן גם על פיטורי שתי עובדות נוספות המזוהות עם הפקות גדולות בערוץ (השמות שמורים במערכת). הבכירה מביניהן, נמצאה דוברת אמת בפוליגרף על כך שלא הדליפה את הקטע. גורמים בכירים בערוץ טענו לעומת זאת כי הדוברת הראשונה דווקא נמצאה דוברת שקר וכי נוכח משבר האמון שנוצר בינה לבין המעסיק בעקבות לא ניתן היה להמשיך את העסקתה בערוץ.

כעת מתברר, כי עוד לפני פיטוריה, היה ניסיון מצד הנהלת הערוץ להוביל אותה להתפטרות מרצונה בניסיון למזער את הסערה שפרצה מאז תחילת השבוע, אך היא סירבה. היא הואשמה כי ידעה על זהות המדליף וסירבה להלשין עליו, כמצופה בברית המועצות של סטאלין. בנימוקים לפיטוריה נמצא הטיעון כי "חל עמה משבר אמון". בערוץ טוענים כי מקרה שלח היה מקרה נוסף לאחר שורת הדלפות קודמות מהערוץ שהובילו לפרץ הבדיקות.
העובדת השנייה שפוטרה, כלל לא הייתה קשורה להפקת התוכנית המדוברת, ולכן היא סירבה לעבור את בדיקת פוליגרף, ומסיבה זאת פיטוריה מעוררים תמיהה. מתברר כי לפני מספר חודשים העובדה הגישה להנהלת הערוץ תלונה על הטרדה מינית מצד עובד אחר. הטיפול בתלונה התארך, בין היתר כי באותה תקופה לא היה ממונה על תלונות מיניות בערוץ (הוא מונה רק לאחר הגשת התלונה). בפרק הזמן הזה היא שובצה פעם אחר פעם לעבוד עם אותו מטריד לכאורה.
במסגרת הטיפול באירועי הדלפת הקלטת שלח פוטרה העובדת, מסיבה שאינה ברורה כאמור. יום לפני שפוטרה נמסר לה כי התלונה טופלה, אך העובד – ממשיך לעבוד בערוץ. עורך דינה אמיר בשה אמר בריאיון לגל"צ כי הוגשה תביעה בשם העובדת על פיטוריה על רקע של בדיקות פוליגרף. "אין להם כל הוכחות לבעיות אמון ומנסים להיטפל אליה משום שהיא צעירה בטענות שווא. העילה בשימוע שהיא זומנה לו היא 'הדלפות' ושהיא הקליטה שיחה של המנכ"ל – הכול מוכחש".
במהלך השבוע שעבר מחתה אגודת העיתונאים בירושלים על בדיקת הפוליגרף שבוצעה לעובדים. "אנו רואים בחומרה את העובדה כי דווקא בערוץ תקשורת כזה האמור להיות סמל ומופת לכיבוד זכויות העיתונאי והעובד מופעלות שיטות של מעקב וציד מדליפים. האגודה קוראת לערוץ להחזיר מיד את העובדות שפוטרו לעבודתן".
ביום חמישי האחרון ח"כ בצלאל סמוטריץ' שלח מכתב לחברי הכנסת שבו הוא קורא להם להצטרף אליו ולהחרים את השתתפותם בערוץ עד ש"ההנהלה תתעשת". "איננו יכולים לעבור לסדר היום על התנהלות הנהלת ערוץ הכנסת סביב פרסום סרטון ההתפרצות של עפר שלח. פרסום הסרטון הוא בעל ערך ציבורי וכלי תקשורת, שמעצם טבעו ניזון מהדלפות דבר יום ביומו, לא יכול לפעול באגרסיביות ובהשתקה כזו של שימוש בפוליגרף ופיטורין של שתי עובדות ותיקות ומסורות שכולנו מכירים רק בשל סירובן להלשין על מי שהוציא את הסרטון. שתיקתנו והמשך שיתוף הפעולה שלנו עם הערוץ כאילו כלום לא קרה, משמעותה הסכמה לצעד הלא תקין, לא אתי, ולא מוסרי הזה. אני קורא לכם להודיע כי לא תתראיינו בערוץ עד שהנהלתו תתעשת ותחזור בה מהתנהלותה. ערוץ הכנסת שבו לא יתראיינו חברי כנסת יאבד את זכות קיומו וממילא יתאפשר לכנסת לבטל את ההסכם עם ההנהלה הנוכחית ולהוציא את הערוץ למכרז חדש".
מכתב תלונה אחר הוציא ח"כ שלמה קרעי ליו"ר ועדת הכנסת בדרישה לבחון את הנושא בוועדה. ח"כ קטי שטרית הצטרפה לקריאתו של סמוטריץ' ואמרה: "אני קוראת לחבריי לא להתראיין בערוץ הכנסת עד שייערך שם בדק בית רציני. בעקבות הדלפת סרטון הצעקות של ח"כ שלח, פוטרו שתי עובדות מסורות. האחת נמצאה דוברת אמת בבדיקת פוליגרף, השנייה התלוננה לא מזמן על הטרדה. לא אתן יד להתנהלות כזאת".
מי שהיה במוקד הסעה ח"כ שלח הגיב גם הוא לפיטורי העובדות ואמר: "לא היה לי שום קשר לחקירת העובדים בערוץ הכנסת וכמובן גם לא לפיטוריהם, עליהם קראתי בתקשורת. אבל מכיוון ששמי שורבב לעניין, אני חושב שצריך לשקול מחדש פיטורים של אנשים בעת משבר שכזה. אפשר וצריך לתת להם הזדמנות נוספת". לאחר שבוע שבו גזרה על עצמה הנהלת הערוץ שתיקה, התקיימה ביום חמישי האחרון שיחה נוספת של טיפנבורן עם עובדיו בניסיון להרגיע את השטח.
מערוץ הכנסת נמסר בתגובה: "בעקבות הפרות אמון חמורות שפגעו בפעילות השוטפת של הערוץ, סיימו שלושה עובדים בערוץ הכנסת את עבודתם. הכול נעשה בהתאם להוראות הדין ותוך שמירה על זכויותיהם. הערוץ מתנהל ומנוהל ברמה המקצועית הגבוהה ביותר ונמשיך לספק לצופינו את חווית השידור הטובה ביותר. לגבי התלונה על הטרדה מינית, התלונה טופלה על פי דין באופן מקצועי ויסודי ומסקנות הדו"ח בעניין יושמו".