שורה ארוכה של אישי ימין קוראת ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לפתוח בהליכים נגד יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה בעקבות השתתפותו אתמול ברמאללה בכנס של בכירי פת"ח וחמאס נגד תוכניות ישראל להחיל את ריבונותה ביהודה ובשומרון. מקצת ההודעות כורכות את מעללי עודה אתמול עם העובדה שעד לא מכבר היה נקודת משען פוליטית של השמאל במאמציו להקים ממשלה.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
איך המשטרה גוררת חרדים על הכביש בזמן שחופי תל אביב מלאים?
אמני האשליות: איך זה שמעצר של אנונימי הפך לכותרות ענק
האם ראוי שיהודים שחיו כל חייהם בתפוצות ייקברו בארץ ישראל?
"זה האיש שאיתו יאיר לפיד ובוגי יעלון רצו להקים ממשלה", נאמר בהודעת הליכוד. גורמי ימין אחרים ציינו שבג"ץ אפשר לרשימה המשותפת לרוץ לכנסת חרף תמיכתה בטרור.
את הכנס ברמאללה ארגן ג'יבריל רג'וב, ובין השאר השתתף בו – באמצעות שיחת וידאו – בכיר חמאס סלאח אל־ערורי. "יש מחלוקות בינינו, אבל יש נושא שמאיים יותר והוא הכיבוש. אנחנו בסירה אחת, יש מחלוקת מי ינהיג אותה, אבל אם היא תפגע, נטבע כולנו איתה", אמר רג'וב כדי להבהיר את פשר הכינוס המשותף. "אין ספק שהעם שלנו רוצה שלכינוס הזה יהיה המשך של אחדות לאומית מול ישראל".

רג'וב, שמונה לאחראי המאבק נגד החלת הריבונות, חזר במסיבת העיתונאים המשותפת על המשוואה שהציב בזמנו אבו־מאזן כתנאי לפיוס ואחדות עם חמאס, אך שינה במעט את ניסוחה כדי לשמר תדמית של אחדות לאומית מול ישראל. "אנחנו מאמינים בעם אחד, בתוכנית מדינית אחת ותחת דגל אחד", אמר והשמיט את המילים "רובה אחד" שסימלו בעבר את התנאי של הרש"פ לפיוס עם חמאס, כלומר פירוק חמאס מנשקו.
"אנחנו רוצים מדינה פלסטינית עם ריבונות מלאה על כל השטחים הפלסטיניים שנכבשו בשנת 1967". הוסיף רג'וב, ממשתתפי יוזמת ז'נבה. "הכיבוש הוא האויב שלנו. אם הוא יחליט לבצע סיפוח אנחנו נשקול את צעדינו, ואיננו ממליצים לאף אחד לבחון ולנסות אותנו. ההתפתחויות תלויות בצעדים של הכיבוש". רג'וב עדכן שבהמשך ייערכו מפגשים נוספים בין חברי הארגונים, והביע תקווה להתערבות בינלאומית שתוציא את הפלסטינים מהפינה שנדחקו אליה.

סלאח אל־ערורי, ממייסדי הזרוע הצבאית של חמאס, מי שהיה אחראי לחטיפת גלעד שליט והיום ממונה על הקשרים של הארגון עם חיזבאללה ואיראן, דיבר ממקום מושבו בביירות על מאמצי האחדות בעבר שכשלו ועל צו השעה: "השלב הנוכחי הוא אחד המסוכנים בתולדות העם הפלסטיני, אנחנו רוצים להעביר מסר ברור לעם שלנו ולאויבינו באמצעות כינוס האחדות הזה. לא נקבל את המציאות של סיפוח שמשמעותו ביטול האפשרות של הקמת מדינה פלסטינית. אנחנו מכינים צעדי מאבק מגוונים נגד הסיפוח, ומודיעים לישראל שהיא לא תצליח במשימתה".
אל־ערורי פנה גם ישירות לציבור הערבי בישראל, באומרו: "העם הפלסטיני ב־48' עומד בפני קרב קשה מול האויב הציוני, שמעביר חוקים גזעניים נגדו ופוגע בזכויות של הפלסטינים המקוריים".
יושב ראש הרשימה המשותפת איימן עודה, שישב בשורה הראשונה של משתתפי האירוע, אמר שם כי "פיוס בין הפלגים הפלסטינים הוא צעד הכרחי למאבק בסיפוח, סיום הכיבוש והשגת שלום צודק. המשך הפילוג משרת רק את אלה שרוצים בהמשך הכיבוש וכינון אפרטהייד. כל מי שתומך בפתרון שתי המדינות צריך לתמוך גם בפיוס. נמשיך בפעילות שעשינו עד היום. הפגנות כמו זאת שערכנו לאחרונה בכיכר רבין".
בציוץ בטוויטר שפרסם כעבור שעות אחדות, בתגובה לביקורת עליו, כתב עודה בלעג: "אפשר לחשוב שבאתי עם מזוודות של מזומנים".