אם ממשלת ישראל הייתה משכילה להכיר את האוכלוסייה היהודית העולה מצרפת בהמוניה בשנים האחרונות, הם היו מבינים שמדובר בקהל מצביעים טבעי – דבר שיכול לסייע להם אלקטוראלית בהמשך. על פי סקר מיוחד של 'מקור ראשון' והגל החדש, 72 אחוזים מעולי צרפת בישראל רואים עצמם כימנים או נוטים לימין, וכמחציתם היו שמחים לראות את בנימין נתניהו ממשיך לכהן כראש הממשלה. אך מה לעשות, שלמרות ההכרזות על מבצעים גדולים להעלאתם של יהודי צרפת, בשנים האחרונות מספר העולים ירד במאות אחוזים בהשוואה לשיא של כ-8,000 עולים בשנת 2014. הסיבות לירידה בעלייה מגוונות, אך אין ספק שאחת הסיבות היא כישלון בקליטתם של רבים מעולים אלה בישראל – דבר שגורם לבני משפחותיהם וחבריהם בצרפת לשקול הגירה למדינה אחרת.
למרות זאת, העלייה מצרפת הפכה להיות העלייה המערבית הגדולה של העשור האחרון: כ-30 אלף יהודים צרפתיים עלו לישראל, והם הצטרפו לקהילה הצרפתית הגדולה כאן בישראל. על פי מספרים של שגרירות צרפת בתל אביב והקונסוליה בירושלים, בישראל (מבחינתם זה מחולק לישראל, לירושלים ולרשות הפלסטינית, כאשר מדובר בעיקר ביהודה ושומרון, צ"ק) גרים קרוב ל-100 אלף אזרחים צרפתיים שרשומים בשגרירות.
ההערכה שלהם היא שיש בישראל כ-200 אלף בעלי אזרחות צרפתית, כאשר רבים אינם רשומים בשגרירות. כך גם מנתוני משרד העלייה והקליטה: מאז שנת 1972 עלו לישראל קרוב ל-90 אלף עולים מצרפת, רבים עלו אף קודם לכן, ולהם גם צאצאים שנולדו מאז, חלקם אף רואים את עצמם כחלק מקהילת העולים.
הסקר נערך על ידי מחקרי הגל החדש בחודש ינואר 2018 בקרב מדגם של 250 עולים מצרפת בגילאי 18 ומעלה מהאוכלוסייה היהודית דוברת עברית בגילאי 18 ומעלה. בין ממצאיו המעניינים: 81 אחוז הם אורתודוקסים (33 אחוז מגדירים עצמם כדתיים, 30 אחוז כמסורתים ו-15 אחוז כחרדים). 19 אחוזים בלבד מגדירים עצמם כחילונים ו-3 אחוז סרבו להשיב.
כאשר נשאלו לגבי השתייכותם הפוליטית, השיבו העולים מצרפת כך: 50 אחוזים הגדירו את עצמם 'ימין', 15 אחוזים 'ימין מתון', 7 אחוזים 'מרכז נוטה ימין' (בסך הכול 72 אחוזים, צ"ק). במרכז המפה הפוליטית נמצאים שמונה אחוזים מעולי צרפת. שבעה אחוזים בלבד הגדירה עצמם 'שמאל' וארבעה אחוזים 'מרכז נוטה שמאל'.
עוד עלה כי מרביתם אינם חושבים שישראל עושה מספיק כדי לעודד עלייה מצרפת: 47 אחוזים השיבו כי ישראל "לא עושה מספיק", ו-39 אחוזים דווקא חושבים כי "ישראל עושה מספיק" בנושא.
עוד כתבות באתר מקור ראשון
–פרשת המסרונים: דרושה ועדת חקירה למערכת האכיפה
–זהירות, דליק: סימני השאלה מאחורי הסכם הגז עם מצרים
–בלחץ האופוזיציה: שוודיה מתכננת לגרש אלפי מבקשי מקלט
מהסקר עלה כי רבים מעולי צרפת בישראל, במיוחד החדשים שבהם, לא מתמצאים מספיק בעולם הפוליטי-ישראלי, ועל כן לא גיבשו עמדה מגובשת בנושא. עם זאת, אם הבחירות היו נערכות היום, 26 אחוזים מעולי צרפת היו מצביעים לליכוד (ראוי לציין כי הסקר התקיים לפני פרסום הממצאים האחרונות בפרשיות הקשורות לראש הממשלה נתניהו), אך אותו השיעור – 26% – אינם יודעים למי היו מצביעים. הבית היהודי במקום השני עם 17 אחוזים ושאר המפלגות קיבלו תמיכה של אחוזים בודדים: יהדות התורה וש"ס עם 5 אחוזים כל אחת, המחנה הציוני – ארבעה אחוזים ושאר המפלגות אף קיבלו פחות. שבעה אחוזים השיבו כי כלל לא יצביעו.
כאשר נשאלו מי בעיניהם הכי מתאים להיות ראש ממשלה, באופן צפוי ציינו 45 אחוזים את בנימין נתניהו, 19 אחוזים את נפתלי בנט, חמישה אחוזים בלבד – יאיר לפיד, 4 אחוזים אבי גבאי, וגם כאן אחוז גבוה 28 אחוזים – השיבו כי אינם יודעים מי הכי מתאים.
בסוף השבוע יתפרסם במוסף יומן של מקור ראשון פרויקט מיוחד על העולים מצרפת