בד בבד עם ההתפשטות המואצת של הקורונה בכל רחבי תבל גדלה התקווה לפיתוח חיסון מוקדם מעט מהצפוי. ראש המכון האמריקני למחלות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, אמר בשבוע שעבר כי כעת הוא אופטימי בנוגע למועד שבו חיסון לנגיף הקורונה יהיה זמין.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– אפשר להירגע: העולם לא הולך לקרוס בגלל קורונה
– מוצאי ההזדמנויות ודוחפי הכלכלה: אסור למדינה לאבד את העצמאים
– השמאל אינו רואה את דבשת האלימות המתגבהת של עצמו
ד"ר פאוצ'י, שהוא גם יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ לטיפול בגל התחלואה ששוטף את ארצות הברית, אמר בריאיון לסוכנות רויטרס כי להערכתו ארה"ב תעמוד ביעדים שהציבה לעצמה בנוגע להשגת חיסון לנגיף עד סוף 2020. "אני מרגיש טוב עם לוח הזמנים הצפוי", אמר המדען האמריקני הבכיר בהמשך לפרסום של חברת מודרנה בתחילת השבוע, ולפיו מתנדבים שהתחסנו בניסוי פיתחו נוגדנים יעילים לנגיף הקורונה.

פאוצ'י אמר כי התוצאות שהניב המחקר עד כה נראות מבטיחות. "אחד הדברים שאתה מקווה להם הוא שהחיסון יעורר תגובה בת השוואה לזיהום הטבעי שיוצר הנגיף, מכיוון שתיאורטית, החיסון הטוב ביותר שתוכל אי פעם להשיג הוא חיסון טבעי".
תוצאות משני ניסויים מוקדמים בארה"ב, שניהלו חברת התרופות פפייזר וחברת הביוטק מודרנה, מציגות נתונים חיוביים. החיסונים הניסיוניים של שתיהן גורמים לתגובה טובה בקרב מתנדבים. תוצאות דומות צפויה אוניברסיטת אוקספורד לפרסם השבוע. החיסון שהיא מפתחת מתוכנן לפעול על שני חלקים של המערכת החיסונית, שממלאים תפקיד מרכזי במניעת הידבקות ויראלית.
עם זה, התוצאות יבוססו כראוי רק בתוכנית ניסויים גדולה שיוצאת לפועל במוקד ההתפרצות בברזיל. ממשלות בריטניה וארה"ב משקיעות עשרות מיליוני לירות שטרלינג במיזם.
אות מעניין להתפתחויות המעודדות היא ההודעה הרשמית שפרסמו בסוף השבוע שעבר ארה"ב, בריטניה וקנדה שפצחנים הפועלים בחסות רוסיה ניסו לגשת למידע השייך לארגונים במדינותיהן המעורבים בפיתוח חיסון לקורונה. מרכז אבטחת הסייבר הלאומי של בריטניה טען כי חברות תרופות וקבוצות מחקר הותקפו בידי קבוצת הפצחנים APT-29, שלדבריו הם "כמעט בוודאות" חלק משירותי המודיעין של הקרמלין.
הסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב טענה כי הפצחנים ניצלו את הכאוס שנוצר במגפת הקורונה כדי לתקוף את ארגוני הבריאות ולאסוף מידע מודיעיני על החיסונים. בבריטניה לא פירטו אם המתקפות, שנועדו לגנוב סודות רפואיים, צלחו.