ברשימה המשותפת עבדו קשה במערכות הבחירות האחרונות להסתיר את המחלוקות בין המפלגות השונות מהן היא מורכבת. חברי בל"ד הורידו פרופיל לאומני ואפילו סתמו את האף ותמכו ברמטכ"ל בני גנץ, אותו הם רואים כפושע מלחמה, כדי שירכיב ממשלה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הסוכנות יוזמת: מורים יהודים מהעולם יתנדבו בבתי ספר בישראל
– החוב של הישראלים חזר לעלות, אך משיכת היתר בעו"ש יורדת
– עלייתו ונפילתו של דונלד טראמפ
נושא נוסף שניסו להצניע כמה שיותר במסגרת הקמפיין המשותף, היה הבדלי הדת בין חברי הרשימה. חד"ש – תנועה קומוניסטית ואתאיסטית – ניסתה לשדר אחדות לצד התנועה האסלאמית הדתית. 14 מנדטים הוא מספר המינימום שמקבלת הרשימה המשותפת בסקרי דעת הקהל לקראת האופציה של סבב בחירות נוסף. המטרה של המשותפת כמובן היא לכיוון 16 המנדטים ואף יותר, אבל נושא הלהט"ב, שהתפוצץ בשבועות האחרונים, מייצר עילה לפירוק השותפות הערבית.

לפני כשלושה שבועות, חברת הטחינה "אלארז" הודיעה כי בכוונתה לתמוך כלכלית בהקמת קו חירום לחברי הקהילה הלה"טבית הערביים. חשיפת הסיפור הובילה למחאה חברתית ערבית וחרם צרכנים על החברה. יו"ר הרשימה משותפת איימן עודה ניסה לבצע פעולת מילוט מהנושא הבוער והנפיץ. הוא משך את האש לכיוון בטוח יותר הנמצא בקונצנזוס הערבי ואמר "זו צביעות להחרים את טחינת אלארז ומצד שני להשאיר על המדפים את כל החברות הישראליות הגאות בהתנחלויות ובצבא".
אבל הסיפור לא נגמר. הצעת החוק לאיסור טיפולי המרה שהונחה בשבוע שעבר בכנסת, עוררה את הנושא מחדש. חברי חד"ש ותע"ל הצביעו בעד ההצעה, בבל"ד ישבו על הגדר ונמנעו. במפלגת רע"מ, הפלג הדרומי של התנועה האסלאמית, עברו למתקפה.
"לא הופתענו מההצבעה כי אנחנו יודעים שיש חילוקי דעות בתוך הרשימה המשותפת בנושא", אמר ח"כ מנסור עבאס. "אנחנו מקווים שהרשימה המשותפת תשמר על האחדות שלה ותתחשב בחבריה, האסלאמיים, הנוצרים והדרוזים ובאמונות שלהם", הוסיף. בראיון לערוץ "הלא" הוא העריך שלהצבעה בנושא יהיו השלכות בבחירות: "הנושא הזה נמצא במחלוקת גדולה בחברה הערבית. ראינו את התגובות לנושאים האלו בעבר. המצביעים של הרשימה המשותפת מצפים שאנחנו נכשיל את הצעת החוק הזה אבל לצערי לתמיכה בהצעת החוק או הימנעות בהצבעה, יהיו השלכות".
עבאס הביע תקווה לשינוי עמדתם של התומכים בהצעת החוק. "אני חושב שהייתה צריכה להיות החלטה מאוחדת שמשקפת את האמונות של הרחוב. חוק הזה הוא חלק משרשרת חוקים כמו חוק הפונדקאות, שמבקש לתת זכות של בני זוג מאותו מין להביא ילדים באמצעות פונדקאות. כל שבוע ישנם חוקים כאלו בכנסת שמטרתם לנרמל את הסטייה הזאת ולהחליש את הנוכחות הערבית ואת הזהות הערבית".
עוד לפני ההצבעה על הצעת החוק, קיבלו במשרדו של מנסור מכתב, שיש שראו בו מכתב איום: "אני פונה אליך כנהג סיעת רע"מ, בגלל הצבעה על חוק איסור טיפולי המרה. אין לנו כל ציפייה שחברי סיעת רע"מ יתמכו בהצעת החוק ולכן מלכתחילה לא ביקשנו זאת. יחד עם זאת חשוב לי לומר שאם תבחרו להתנגד להצעת החוק ולצעדים פרלמנטריים דומים בנושא הזה יהיו לעניין השלכות". על המכתב היה חתום מנהל קשרי ממשל של ארגוני הלהט"ב, ונכתב בו עוד כי "במקרה כזה הטיפול התקשורתי והציבורי בחברי הכנסת של רע"מ יתנהל בצורה מאש שונה מכפי שהיה עד עכשיו".
לא ברור אם מכתב דומה נשלח גם לחברים ברשימה המשותפת שתמכו בהצעת החוק, בכל מקרה איימן עודה התראיין גם כן לרשת הלא, והסביר את עמדתו. הוא גם תקף את המראיין שקרא ללהט"בים סוטים: "ההחלטה שלנו להצביע נובעת מעמדה מוסרית וערכית שמכבדת אנשים באשר הם. לאף אחד לא מגיע שיקראו לו סוטה".
התגובות ברשת על התמיכה של חד"ש ותע"ל היו קשות. ברשת פורסמו תמונות מבזות של אימן עודה ועאידה תומא סלימאן כמו גם התבטאויות קשות נגד הקהילה הלהט"בית.
תחת ההאשטג "הרשימה המשותפת לא מייצגת אותי", הבהירו הגולשים כי לא יצביעו בבחירות הקרובות לרשימה המשותפת שמשתמשת בקולם כדי לקדם תופעות שהם מתנגדים לה. "הרשימה המשותפת לא מייצגת אותי, היא וחבריה שילכו לפח הזבל ההיסטורי", כתב אבו כאיד. "ההצבעה שלהם לא מייצגת אותי ולא מכבדת אותי", כתב סלאח יזבק. "מאות אלפים מהחברה הערבית אומרים לרשימה המשותפת שהיא לא מייצגת אותם, כי הם מצביעים נגד רצון אללא", כתב עלי אבו רביעה. "הם מוכיחים את הכשלונות שלהם יום יום. פעם הבאה שיתחננו לקולות שלנו, לא ניתן אותם להם", כתב חסן ותאד.
היו גם תגובות אחרות שהביעו תמיכה ברשימה והחלטותיה. "אסור לשכוח שהרשימה מורכבת ממספר מפלגות עם דעות שונות. השותפות הייתה כדי להתמודד עם עלייה באחוז החסימה בבחירות ולא מתוך אהבה. יש אינטרס שצריך לשמור עליו ואין אלטרנטיבה אחרת להציע". כתבה עארה עפיף, מיפו.