בשגרירות האמריקנית בישראל קיימו בחמשת החודשים האחרונים מאות פגישות כדי לסייע במאמץ המשותף, הישראלי-אמריקני, למציאת חיסון לנגיף הקורונה. גורם בשגרירות מתאר כי זה הוא אחד הנושאים המעסיקים במיוחד את סדר היום שלהם כעת. "המפתח פה, כמו בכל מאבק, הוא לוודא שיש כמה שיותר שיתוף פעולה בין 'האנשים הטובים' ברמה הבינלאומית. התעשייה האמריקנית בתחומי הבריאות גדולה בהרבה, אך גם בישראל יש גורמים רציניים שעובדים על קידום תרופות וחיסון", אומר הגורם. מבלי לפרט שמות ספציפיים, הכוונה היא בעיקר להקדים כל התקדמות סינית בנושא, במסגרת מאבקי הסחר בין שתי המעצמות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: היועמ"ש מנדלבליט בעד מדינת משטרה
– הרווקים הדתיים נקרעים בין ערכי המערב לציפיות המשפחה
– ההפקה של "מכשפת" מרהיבה אך הצופה נשאר מתוסכל
כזכור, בתחילת ימי הקורונה, הקפיד הנשיא טראמפ לכנות את הנגיף – "הוירוס מווהאן", כדי להזכיר מהיכן נפוצה המחלה לשאר העולם.

הגורם מתאר כי באופן רגיל, מציאת תרופה או חיסון אינה תחום בו נדרש שיתוף פעולה דיפלומטי. כוחות השוק חזקים יותר, ומי שימצא פתרון – חזקה עליו שיכבוש את השוק, הוא אומר. אבל במציאות הדחופה של מגפת הקורונה, היכולת לשתף פעולה היא חיונית. אם תהיה פריצת דרך ישראלית, הוא מסביר, אין צורך לבזבז זמן עד שהאמריקנים יוכלו ליהנות ממנה, וכן להיפך. הגורם בשגרירות מדגיש כי אמנם לא מדובר בהסכם רשמי, אבל אנשי השגרירות רואים כחלק מתפקידם לוודא שישראל כבעלת ברית של ארה"ב, תהיה מהראשונות בתור לקבל את החיסון, אם וכאשר האמריקנים יפתחו כזה.
"הפכנו לסוג של שדכן, לוודא שחברות משתי המדינות שזקוקות למידע, יקבלו אותו. כמו כן, כמו כל שגרירות אמריקנית אחרת בכל מקום בעולם, אנחנו מוודאים שאם תהיה התפתחות מקומית – נדע עליה בהקדם".
בתוך כך, הגורם האמריקני מביע אכזבה מהמחאה הציבורית המינורית שהובעה בישראל כנגד הסרטונים שהופצו לפני כשבועיים בידי אנשים פרטיים ברשתות החברתיות, ובהם נראים סינים בני המיעוט האויגורי, מועלים לרכבות הנוסעות אל הלא נודע כשהם מכוסי עיניים, מגולחי ראש וכפותים. "במיוחד בישראל, סרטים כאלו של הפרת זכויות אדם בוטה של הסינים, היו אמורים לחולל סערה", הוא אומר באכזבה.