סקר "מקור ראשון" בא לאשרר באופן רשמי תחושות חזקות המלוות את עלייתם ארצה של כ־30 אלף מיהודי צרפת בחמש השנים האחרונות ומגדירות אותה.
כן, העלייה הזאת יכלה בקלות להיכנס לפרסומת של "שירביט": גם ימנית, גם דתית, גם פלורליסטית, גם שמרנית, גם בעד שלום, גם נגד שתי מדינות, גם בעד פתיחת מרכולים בשבת וגם בעד שמירת שבת, גם בעד תחבורה ציבורית ביום הקדוש וגם נגד.
ומה שנראה לכאורה כפרדוקס די בולט הוא בעצם ביטוי לחוסר רצון מודגש של העולים מצרפת להכניס את עצמם להגדרות המאפיינות את החברה הישראלית.

המסקנה העיקרית והמובהקת: רוב רובם של עולי צרפת מזדהים עם המחנה הלאומי הימני הישראלי.
אם הייתי בנימין נתניהו או נפתלי בנט, הייתי משתמש בנתונים האלו כמנוף להקמת מערך עלייה וקליטה מיוחד לציבור הזה, משתי סיבות עיקריות. ראשית, כהוקרה על כך ששלושת רבעי מהעולים רואים בהם המתאימים ביותר להנהיג את המדינה. ושנית, משום שחשבון פשוט מאפשר להם להבין שמתוך כל מניין עולים מצרפת, בין 70 ל־80 אחוזים יצביעו בבחירות לכנסת ה־21 לליכוד או לבית היהודי. כמעט כל עולה הוא קול נוסף למפלגתם. איפה יוכלו נתניהו ובנט למצוא מאגר קולות מוצק יותר מאשר בקרב העולים מצרפת?
עוד נקודה חשובה יכולה אולי להסביר את היחס המזלזל למדי של ראשי משרד הקליטה כלפי העולים מצרפת וגם כלפי הארגונים התומכים בעלייה זו: ישראל ביתנו, מפלגת עולים המוצהרת, לא מקבלת ולו קול אחד מהעולים הצרפתים. למה? אולי מכיוון שגם להם יש גבול לפתיחות וקשה להם מאוד לקבל את ה"שעטנז" הפוליטי והאידאולוגי שמציע יו"ר המפלגה שר הביטחון אביגדור ליברמן.
מסקנה נוספת היא ששני שלישים מהעולים עוקפים את רה"מ נתניהו מימין ומתנגדים להקמתה של מדינת פלסטינית ביהודה ושומרון. מעניין שדווקא צאצאיהם של יוצאי צפון אפריקה ויוצאי צרפת, שהשקיעו רבות בארצות המוצא שלהם בבניית מערכת יחסים עם העולם הערבי, כפי שהיה בקזבלנקה בתוניס ובאלג'יר, וגם ב"שטחים האבודים של הרפובליקה" – הפרברים החמים של פריז, עם רוב מהגרי ארצות ערב – לא מאמינים ב"פתרון שתי המדינות".
ולבסוף, פרדוקס הרב־גוניות של העלייה מצרפת: חלוקתם הכמעט שווה בין אלה הרואים בשבת ערך עליון לאלה המעדיפים את הגישה של 'חיה ותן לחיות', מוכיחה שרוב קטן מבקש לראות במדינת ישראל קודם כול מדינה יהודית בעלת מאפיינים יהודיים ציבוריים, ואילו מחצית העולים מעדיפה לדגול בעקרונות פלורליסטיים יותר מאשר לכפות על האחר אורח חיים שאיננו רוצה בו.
כך או כך, הסקר מראה את ייחודיותה של העלייה מצרפת, ומכאן מוכיח את הצורך לטפל בה בכלים מיוחדים וספציפיים המתאימים רק לה.
