הפרקליט הראשי של האיחוד האירופי, ג'ראלד הוגן הגיש הבוקר (ה') את חוות דעתו לבית המשפט האירופי לצדק המתייחס לעתירה שהגיש הקונסיסטואר – ארגון הגג של יהודי בלגיה, כנגד האיסור שהטילו הרשויות במדינה על שחיטת בעלי חיים על פי ההלכות היהודיות והמוסלמיות. הפרקליט קבע כי ניסיונות החקיקה המבקשים לאיסור שחיטה כשרה במדינות החברות באיחוד האירופי מנוגדות לחוקי האיחוד ומהוות הפרה של התחייבויות המדינות החברות לכבד את חופש הדת.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– פנייה למתאם הפעולות בשטחים: "לפעול נגד מי שקורא להשמדת ישראל"
– רבנים באירופה: מדינות נוספות שואפות לאסור על שחיטה כשרה ומילה
– כך יתמודדו המבוגרים עם אתגרי המאה ה-21
עוד הדגיש הוגאן בחוות דעתו כי אין זה תפקידו של בית משפט חילוני להתערב בנושאים ומנהגים דתיים והכיר בפרקטיקות השונות של שחיטה יהודית ומוסלמית כ"היבטים חיוניים של טקס דת".

חוות דעתו הדגישה גם את "המחויבות של האיחוד האירופי לאפשר שחיטה פולחנית (…) על מנת להבטיח חופש דת". בהמשך המכתב, הוגאן אמנם מדגיש את החשיבות של רווחת בעלי החיים ואת היכולת של מדינות חברות לנקוט בצעדים מחמירים יותר על מנת להגן עליהם, אך מציין בצורה חד משמעית כי לדעתו איסורים על שחיטה כשרה יהוו הגבלה על זכות לחופש דת המעוגנת באמנת זכויות היסוד של האיחוד האירופי.
נשיא ועידת רבני אירופה הרב פנחס גולדשמידט בירך ואמר: "אנו סומכים על כך שבית המשפט יבחין בחוות הדעת כאשר יגיע לפסק דינו בהמשך השנה. ברצוננו להביע את תודתנו לקהילה הבלגית על עבודתם הקשה ומנהיגותם בעניין זה ומקווים שזה ייפתר בשבועות הקרובים".
גולדשמידט הוסיף: "אנחנו מקווים כי בתקופה זו בה יש מי שמנסה להתנכל שוב לשחיטה הכשרה בפולין ולהחיות את החקיקה האוסרת על קיום ברית מילה בדנמרק, חקיקה המנוגדת לחופש הדת ולא מאפשרת חיים יהודיים במדינה באופן דומה לאיסור על שחיטה כשרה בבלגיה, אלה הפועלים נגד חופש הדת של היהודים באירופה יראו ויבינו את האיתות הברור מכיוון מוסדות האיחוד האירופי על חשיבות חופש הדת ויסיקו את המסקנות המתבקשות".
יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA) הרב מנחם מרגולין ברך את הוגאן על חוות דעתו המשפטית וציין כי ה- EJA תומך באופן מלא בחוות דעתו ומקווה שבית המשפט לצדק יהדהד את מסקנותיו בחודש הבא. "מדובר באבן דרך חשובה בהגנה על חופש הדת באיחוד האירופי שמגיעה בשעה מבורכת בהתחשב בעלייה באנטישמיות וברטוריקה האנטי-יהודית ביבשת", אמר והוסיף: "יש חשיבות עצומה שיהודים ומוסלמים יורשו לקיים אורך חיים לפי אמונתם ללא חשש להשלכות משפטיות או פליליות. אנו מקווים שבית המשפט יגיע לאותן מסקנות בפסק הדין בחודש הבא".