המחיר העיקרי אותו נאלצה ישראל לשלם עבור הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין זה דחיית הסיפוח או ביטולו, תלוי את מי שואלים. אבל מעבר לזה, נראה שהנושא הפלסטיני לא עומד בראש מעייניהן של מדינות המפרץ. אתמול נערך מפגש זום בין שר הביטחון בני גנץ לעיתונאים מהמפרץ, ביוזמנת המועצה הערבית לאינטגרציה אזורית. האירוע המבורך והייחודי, סימן שוב עד כמה הנושא הפלסטיני מרוחק מהתודעה הערבית המקומית, שהתרכזה בנושאים אחרים מהותיים ומעשיים יותר, וכאמור כמעט שלא נגעה בעניינו של העם הפלסטיני.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מהסוכה ועד לבית החולים: גלגולו של אשפוז
– הגל הקטלני: עלייה בממוצע התמותה בעקבות הקורונה
– דעה: שוויון עכשיו: הדרך היחידה לנצח את הקורונה
גנץ פתח במילות תודה לשליטי איחוד האמירויות, בחריין וערב הסעודית, דיבר על שיתוף פעולה במלחמה בטרור וסיים בברכת כוהנים לעיתונאים המשתתפים. ראשון השואלים את גנץ, היה העיתונאי מאיחוד האמירויות מוחמד אלחמדי שהציג את שני האיומים הביטחוניים המרכזיים שמטרידים את האזור: איראן וטורקיה. הוא ציין את העובדה שלטורקיה ישנם קשרים עם ישראל והיא מחשיבה אותה לבת ברית. "איך אתם מתכוונים להתמודד עם הסכנות האלו", שאל העיתונאי. גנץ השיב כי "שתי המדינות מסמלות מסורת מכובדת עתיקת יומין, אך מובלות על ידי הנהגה שתומכת באלימות ודוחה שלום", והרחיב במעט על יחסי העבר של ישראל עם איראן. גנץ ציין כי המצב מול טורקיה סבוך יותר כי היא חלק מברית נאט"ו, ולכן הלחץ עליהם צריך להיות פוליטי. הוא הוסיף כי ישראל מודעת לכך שטורקיה מעורבת במימון חמאס בעזה ואחראית בין היתר על חוסר היציבות בסוריה, ואמר כי במקביל למלחמה חסרת הפשרות נגד הטרור צריך לזכור שיש אנשים מהצד השני שמתמודדים מול שלטון עוין באיראן ושלטון מפר יציבות בטורקיה.

אהדיה אחמד אסעיד, נשיאת איחוד העיתונאים בבחריין, דיברה גם היא על איראן וציינה שהמשטר שם תקף את בחריין אחרי החתימה על הסכם השלום עם ישראל וביקשה לדעת משר הביטחון לאלו שיתופי פעולה צבאיים אפשר לצפות בין המדינות, בעימות אזורי מול איראן וחיזבאללה. "אני חושב שאנחנו חזקים יותר מול איראן ושבעקבות השלום אופציות נוספות להתמודדות מול איראן נפתחו, שכדאי שיישארו באופן חשאי ולא יקבל ביטוי פומבי בערוצי התקשורת. שתי המדינות משתפות פעולה והאיראנים מבינים זאת גם כן", אמר שר הבטחון.
נג'אד סעיד, עיתונאית מערב הסעודית, סופרת ומומחית לתקשורת, שאלה על האידיאולוגיה הטרוריסטית שמופצת על ידי איראן וטורקיה והוסיפה לשאול איך ישראל מתמודדת עם מילציות חמושות שפועלות בשם מדינות. "אנחנו צריכים להתמודד בשתי דרכים", השיב גנץ. "באופן ישיר נגד הפעילות של המליציות ובאופן שני נגד המדינות ששולחות אותן". גנץ ציין את ניסיון ההתנערות של לבנון מפעילות הטרור של חיזבאללה: "אי אפשר יהיה לנתק בין הממשל הלבנוני שמאפשר לחיזבאללה לפעול מסביבה אזרחית, לבין המחיר שנצטרך לגבות במידה שתפרוץ אלימות. בלתי מתקבל על הדעת שבלבנון יש בתים עם חדר אורחים וחדר טילים.", אמר בנחרצות והוסיף כי בתגובה לאידיאולוגיה של איראן וטורקיה יש צורך לייצר תקווה ולהגביר את האור על פני החושך.
בנוגע להתמודדות מול האויבים בגבולות, אמר גנץ כי התשובה לכך היא מודיעין מתקדם "מודיעין טוב הוא השלב הראשון של התמודדות עם הטרור. זאת הדרך שמסייעת לנו במאבק . יש לנו יכולת צבאית אבל גם יכולת מודיעינית לדעת מה הולך מסביבנו".
ראשיד נביל אלחאמר מבחריין פתח את דבריו בכך שלישראל ולבחריין יש אויבים משותפים, כמו חיזבאללה וחמאס שמחנכות ילדים לטרור, משתמשות בילדים ובנשים כמגן אנושי ומנהלות מלחמה תקשורתית תוך הפצת שקרים באמצעות ארגוני זכויות אדם. לאחר ההקדמה הזו, שאל העיתונאי הבחרייני על מלחמת ההסברה שמנהלת ישראל.
אסמעיל נאאר, עיתונאי מרשת אלערביה, שאל על האופק של היחסים הבינאישיים של העם הישראלי והבחרייני וציין את הקהילה היהודית בבחריין כדוגמא לכך. "אני מקווה שנצליח לקדם קבוצות חשיבה משותפות. אם ניצור שותפות אסטרטגית, ביטחונית וכלכלית. אנחנו ידועים בתעשייה הביטחונית שלנו ומקווים לשתף פעולה בנושא", אמר.
תוך כדי השיחה, שארכה כשעה, היה זה גנץ עצמו שהעלה את הנושא הפלסטיני וקידום התהליך המדיני מולם: "גם הפלסטינים צריכים להבין שאף אחד באזור לא הולך לשום מקום", אמר והוסיף: "אני מאמין שהשלום בין ישראל למדינות נוספות באזור, יכול לקדם גם הסדר מדיני עם הפלסטינים בהמשך".