מה חושבים הישראלים על הבחירות לנשיאות בארצות הברית שייערכו בחודש הבא? מה חושבים הישראלים על יהודי ארה"ב שתומכים במפלגה הדמוקרטית? מסקר שפורסם אמש בערוץ החדשות הבינלאומי i24NEWS ונערך על ידי מכון המחקר ״דיירקט פולס״ עולה כי 63.3% חושבים שדונלד טראמפ יהיה נשיא טוב יותר עבור מדינת ישראל, זאת מול 18.8% מהישראלים שחושבים שג׳ו ביידן הוא הבחירה הטובה עבור ישראל. 10.4% השיבו כי השניים טובים לישראל באותה מידה ואילו 3.1% טענו כי אף אחד מהם לא יהיה טוב עבור מדינת ישראל.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
אחרי שהביס את הנגיף, טראמפ מקווה להחלמה גם בסקרים
מצאו תירוץ: התקשורת אוהבת את המסוקרים שלה וול-דאן
מתקפות הסייבר הגוברות: האם הכסף שלנו שמור?
לאור העובדה כי רוב מוחלט של יהודי ארצות הברית תומכים במפלגה הדמוקרטית ובמועמדה לנשיאות, 48.2% מהנשאלים חושבים כי תמיכתם של יהודי ארצות הברית בדמוקרטים מוטעית מול 35.5% שחושבים שתמיכתם נכונה. 16.3% השיבו כי אינם יודעים. עוד עולה מהסקר כי 47% מהישראלים חושבים שיש קרע בין יהודי ארצות הברית למדינת ישראל אך מאמינים כי הוא ניתן לאיחוי. 35.3% השיבו כי אין קרע וכי מדובר בחילוקי דעות לגיטימיים, ו- 12.4% השיבו כי יש קרע משמעותי שלא ניתן לאיחוי. 5.3% השיבו כי אינם יודעים.

עוד נשאלו המשתתפים האם בחירתו של ביידן לנשיאות תפגע במערכת היחסים בין ישראל לארצות הברית, זאת לאור קשריו של ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ הנחשבים מקורבים. 50.9% מהנשאלים השיבו כי בחירתו של ביידן לנשיאות תפגע במערכת היחסים בין ארצות הברית לישראל, שכן לנשיא הנוכחי היה יחס מיוחד למדינת ישראל ולראש הממשלה נתניהו. 43.5% השיבו כי היחסים בין המדינות לא ייפגעו, כיוון שארצות הברית היא ידידת אמת של מדינת ישראל וכל הנשיאים בה פועלים למען האינטרס הישראלי ללא קשר לעומד בראשה. 5.6% השיבו כי אינם יודעים.
מהסקר עולה כי הישראלים מתעניינים ועוקבים אחר הבחירות בארצות הברית: 48.1% השיבו כי הם מתעניינים בהן מאד, 39.7% השיבו כי הם מתעניינים בבחירות בארצות הברית במידה מסוימת ואילו 9% השיבו כי הם לא כל כך מתעניינים בהן. רק 2.8% השיבו כי הם לא מתעניינים בבחירות לנשיאות ארצות הברית בכלל.
המדגם נערך על ידי שלמה פילבר וצוריאל שרון באמצעות Direct Polls LTD עבור i24NEWS, בתאריך ה- 6 באוקטובר 2020, באמצעות מערכת דיגיטלית בשילוב פאנל, בקרב 519 משיבים בוגרים (18+) מקרב כלל האוכלוסייה בישראל. טעות הדגימה הסטטיסטית 4.4%+-בהסתברות של 95%.