עיריית ירושלים נמצאת בהליכי תכנון של פארק תעשייתי חדיש בשכונת ואדי ג'וז שבמזרח העיר. הפארק שיכלול 250 אלף מטר רבוע של הייטק, מלונות ומסחר, ייבנה במטרה לסייע לתושבי מזרח העיר ולספק משרות איכותיות לצעירים בוגרי מכללות ואוניברסיטאות דוברי ערבית.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– אבנים ובקת"בים: הטרור שראשי ההתיישבות לא רוצים שתשמעו עליו
– אישור ההסכם עם האמירויות: "ישראל הופכת לצומת מרכזי"
– שוברות שתיקה: הנשים בלבנון דורשות שינוי אמיתי
סגנית מועצת העיר ירושלים, פלר חסן-נחום, ששוהה באיחוד האמירויות בשבוע האחרון, גייסה חברות מאיחוד האמירויות כמשקיעות בפארק המדובר. המהלך, לטענתה, מסייע לקשר בין ישראל לאיחוד האמירויות מחד ובין תושבי מזרח ירושלים לעירייה מאידך. " 35 אחוז מתושבי ירושלים הם דוברי ערבית ורבים מהם חיים בשכונות במזרח העיר. האינטרס שלנו הוא לייצר להם תעסוקה איכותית. הממשלה וראש העיר נמצאים מאחורי הפרויקט הזה וכעת גם אנשי עסקים מאיחוד האמירויות שמאוד התלהבו מהתוכנית ונרתמו לסייע", אומרת פלר חסן-נחום בשיחה עם מקור ראשון.

"החלום שלי הוא שירושלים תהפוך למרכז הייטק לכל המזרח התיכון. יש הרבה סטודנטים ערביים בוגרי תחום ההייטק בירושלים ויש פה הזדמנות לצמצם פערים בתוך העיר וגם לחבר בין ערביי מזרח ירושלים לאיחוד האמירויות".
פלר חסן-נחום, שאחראית על תיק קשרי חוץ, פיתוח כלכלי בינלאומי ותיירות מטעם עיריית ירושלים סיפרה כי בניגוד לביקורת של הפלסטינים על נרמול היחסים עם איחוד האמירויות, תושבי מזרח העיר נמצאים עם העירייה בקשר טוב. כששמעו על נסיעתה לאיחוד האמירויות ביקשו שתסייע להם לנצל את ההסכם כדי לשפר את מצבם הכלכלי
"אם לפני עשר שנים הייתה מציאות של חרם בין תושבי מזרח העיר לעירייה, היום המצב שונה לחלוטין. התושבים הבינו שהישועה לא תבוא להם מהרשות הפלסטינית ולכן שואפים לחזק את הקשרים עם העירייה ועם ישראל. אנחנו רואים את זה בבתי קפה, בקניונים ובעבודה. אנשים רוצים להתפרנס בכבוד ובשביל הרבה צעירים בוגרי המכללות והאוניברסיטאות פרויקט כזה מהווה בשורה, עתיד וקידמה.
"נכון, יש הרבה תושבים שפוחדים לגלות אהדה להסכם עם איחוד האמירויות ובכלל עם ישראל כי הם נתונים ללחץ מהרשות הפלסטינית וגורמים עוינים נוספים, אבל גם בפורומים משותפים שאני מקיימת עם נציגים מהשכונות במזרח העיר, אני שומעת קולות חיוביים. והמציאות כל הזמן משתפרת".
וכשפלר חסן-נחום מדברת על גורמים עוינים היא מדברת בין היתר על המעורבות הטורקית המתחזקת בירושלים. היא מספרת שגם באיחוד האמירויות הרגישה את החשש מפני המהלכים של ארדואן. "האמת היא שהם לא ידעו על היקף הפעילות הטורקית בירושלים. כשהצגתי אותה בפניהם הם כעסו מאוד ומיד התמלאו במרץ לחזק את הקשרים עם ישראל ולהשקיע בירושלים. הם ביקשו להירתם לפעולה כדי להצר את צעדי הטורקים שמקדמים את האידיאולוגיה של האחים המוסלמים לה הם מתנגדים.
"המיתוג של ירושלים באיחוד האמירויות הוא מאוד חזק. הם מאוד מתרגשים לראות מישהי מירושלים וממתינים להגיע לבקר שם. הפרויקט למרכז הייטק במזרח ירושלים גם מסייע להם להבין שבניגוד למתקפה התקשורתית הפלסטינית, הם עושים מעשה נכון שיועיל לתושבים עצמם ולחזק את הקשר בין יהודים לערבים".