הסכמי אברהם, הזרימו לאיחוד האמירויות יהודים רבים מכל העולם שמעוניינים לפתח את הפן העסקי מול המקומיים. בנוסף ליהודים החלוצים שחיו פה לפני 20 שנה, בדובאי מתכוננים לגל משמעותי של מבקרים ישראלים משמעותי שצפוי להגיע בזמן הקרוב.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– "חקירת השתקה": סערה לאחר חקירתו של ח"כ מיקי זוהר
– עושות עלייה: ספינות טילים חדשות בדרכן לארץ
– מכון ויצמן: כך המוח שלנו מייצר רעיונות יצירתיים
צפו: הכנת מלון פאלס להגעת תיירים יהודים
הקהילה היהודית בדובאי שהייתה רגילה לכמות צנועה של יהודים, מנסה להסתגל למציאות החדשה. המקום שאירח בשבתות את היהודים, קטן כבר מלהכיל את אלו שנמצאים פה. התפילות יתקיימו בשני מקומות במקביל, אחד מהם הוא מלון פאלס היוקרתי שם יתקיימו גם ארוחות שבת.
הרב לוי דוכמן, שהוכר על ידי הממשל כרב של איחוד האמירויות, מסתייע ברב חיטריק, רבה האשכנזי של טורקיה ונשיא איחוד הרבנים של מדינות האסלאם בהכשרת צוותו ובהבנת הדגשים של הכשרת מטבח בבתי מלון. מבער של אש עובר על הסירים ומקומות הבישול, אחרי שעבר ניקוי ייסודי. הטבחית, דייסי הפיליפינית שאחרית על אפיית העוגות, שואלת שאלת רב האם תוכל להשתמש בתבניות שלה ומקבלת הוראות ברורות. האש שיוצאת מהמבערים על הסירים מרתקת את באשיר, מנהל המטבח שמבהיר שהוא יאחסן את הכלים שהוכשרו במקום מיוחד שישרת רק את המבקרים היהודים במלון.


"אני מכהן כרב הקהילה היהודית בטורקיה 20 שנה". מספר הרב חיטריק. "אני שמח לחלוק את הניסיון שלי ולדאוג שהכשרות פה בקהילה היהודית החדשה בדובאי תתנהל כמו צריך. אני מדריך את העוזרים של הרב איך לבנות מערכת כשרות חזקה מקומית שתוכל לתת מענה לכל התיירים שבאים ולכל מי שצריך".
ממשלת איחוד האמירויות נתנה הוראה למלונות שהם חייבים לתת אופציה לאוכל כשר לאורחים שלהם. היא גם חתמה על הסכם מול ה-EAKC, ארגון הכשרות שהרב דוכמן עומד בראשו, להיות אחראי על ייעוץ לבתי המלון איך להכשיר את המטבחים שלהם. "יש מלונות שיכשירו ממש את המטבח ויש כאלו שיסתפקו באספקת אוכל כשר לאורחים משירותי הסעדה, אלו הקיימים ונוספים שייפתחו".

ההכנות לקראת המבקר הישראלי והיהודי בכלל, מובילים לפיתוח מהיר של מערך הכשרות.
המסעדה הכשרה היחידה שנמצאת מתחת למגדל בורג' חליפה, הסממן המשמעותי ביותר של דובאי, מפוצצת כל ערב ולא עומדת בשטף ההזמנות. בשבוע האחרון בוצעה שחיטה של אלפי עופות ובימים אלו עובדים על שחיטת בשר. השוחט אשר חזיזה שהגיע ליומיים של שחיטה לדובאי, יושב בצד ולא יכול להסתיר את העייפות. מערך השחיטה לא היה מודע לביקוש הרב של אוכל כשר, כמעט 3000 עופות שהוא שחט ביומיים, נגמרו, והוא כבר הכין את משפחתו לקראת נסיעה נוספת.
"יש מערך כשרות מקומי באיחוד האמירויות אותו אני מנהל שפועל במקביל לטיפול בעניינים השוטפים בקהילה היהודית", אומר הרב דוכמן ."המערך מהווה ארגון מטריה לגורמי הכשרות – אנחנו עובדים היום מול מפעלים ומלונות שיוכלו לספק אוכל כשר, וגם עובדים על הסרת חסמי יבוא של אוכל כשר לאיחוד האמירויות".