אחרי מבול פרסומים בכלי תקשורת בינלאומיים במערב הגיעה ההכחשה: הנשיא פוטין מרגיש מצוין, תודה רבה, ואינו מתכוון לפרוש מתפקידו. השמועות החלו לרוץ בפראות עוד בשבוע שעבר לאחר ש"הסאן" הטבלואיד הבריטי פרסם ידיעה לפיה, "נשיא רוסיה בן ה-68 סובל מסימנים התואמים מחלת פרקינסון ומתעתד לפרוש כבר בינואר הקרוב". הטבלואיד הסתמך על דבריו חסרי התקדים של פרופסור ואלרי סולובוי, פרשן וחוקר פוליטי רוסי, לפיהם בת זוגו של פוטין, המתעמלת האולימפית לשעבר אלינה קבייבה בת ה-37 ושתי בנותיו מריה וורונצובה בת ה-35 וקתרינה טיחונובה בת ה-34 לוחצות עליו לפרוש בשל מצבו הבריאותי. "למשפחה יש מקום חשוב בחייו של פוטין והשפעה ניכרת עליו", אמר סולבוי.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– פוליטיקה אמריקנית נראית מלאכותית לחלוטין – וזה מכוון
– סגר ביוון: רכבת אווירית להשבת אלפי ישראלים מהמדינה הנצבעת אדום
– הקרב בין טראמפ וביידן הוכרע כשפוקס הצטרפו להכרזה
הפרסומים לפיהם ולדימיר פוטין מראה סימנים מוקדמים של פרקינסון אינם חדשים. פרקינסון היא מחלה של מערכת העצבים המרכזית המתאפיינת ברעד בגפיים, תנועות בלתי נשלטות בגוף ומשפיעה במקרים מסוימים גם על יכולת הדיבור. בין המקרים היותר מפורסמים של פרסונות שחלו פרקינסון, המתאגרף מוחמד עלי והשחקן מייקל ג'יי פוקס.

הנשיא פוטין נחשב לאתלט מצטיין בעל כושר גבוה ובריאות איתנה. הוא בעל חגורה שחורה בקראטה, משחק הוקי קרח ובשנים האחרונות צולם במהלך חופשות אתגריות בסיביר בהן נראה שוחה, צולל ורוכב על סוסים. תמונות אלו תרמו מאד לדימויו החסון. אולם בשנים האחרונות תועד פוטין מספר פעמים עם סימנים כמו רעד קל ברגליו ובמקרים אחדים נראה בפנים מיוסרות לוגם מה שפורש כקוקטייל נגד כאבים. חוקרים שצפו בעבר בהליכתו של פוטין וניתחו את תנועותיו, פירשו את נטייתו להחזיק את אחת מידיו צמודה לגופו בעת הליכה כחלק מניסיון לשלוט ברעד בידו. אולם תנועה זו נצפתה גם בקרב אישים נוספים בני דורו של פוטין, ששירתו בצבא או בקג"ב והיא פורשה כהתנהגות נרכשת במהלך אימונים, שנועדו להחזיק את הגוף במצב דריכות.
כאשר נשאל דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אם פוטין עתיד לפרוש בזמן הקרוב, התשובה הגיעה במילה אחת: נייט. "מצב בריאותו של הנשיא מצוין", הוסיף. "אין שום דבר נוסף לדווח עליו". את הכתבה בסאן הבריטי הגדיר כ"שטויות".
בכל זאת, לאחרונה התרבו הדיווחים הקושרים את פוטין לשלבים מוקדמים של המחלה, כולל בתקשורת הרוסית הרשמית. מה שמקבל כעת פרשנות לפיה פוטין עצמו מעורב כעת בבחירת יורש, שיהיה מקורב אליו ויהיה תחת חסותו גם לאחר שיפרוש מתפקידו. הפרסומים נועדו להרגיל את העם למהלך שיעבור ללא זעזועים תחת ניהולו ושליטתו של פוטין שיבחר את יורשו בעצמו. כך שאם וכאשר יפרוש, יהא זה בתנאיו שלו. שום דבר לא ישתנה אז מבחינת ההגנה והזכויות מהן הוא נהנה. לא מן הנמנע כי חלק ניכר יבלה אז בסוצ'י, שבשנים האחרונות בעקבות אולימפיאדת החורף קיבלה מעין מעמד של בירת החורף הבלתי רישמית של רוסיה. פוטין עצמו קודם וטופח על ידי הנשיא בוריס ילצין כיורשו בשנת 2000. לא מן הנמנע כי פוטין מנסה כעת לשחזר את המהלך.
הפרסום הנוכחי מגיע על רקע דיון המתנהל כעת בדומה, הפרלמנט הרוסי, על חקיקה לפיה נשיאים לשעבר יהיו מוגנים עם פרישתם מכל תביעה שהיא. מה שבאורח בלתי נמנע הציף גל ספקולציות לגבי מצב בריאותו של פוטין. על פי החקיקה המוצעת, כל נשיא פורש באשר הוא יזכה למעמד של סנטור לכל ימי חייו, מה שיעניק לו חסינות אוטומטית. או לחילופין, חסינות מפני כל תביעה פלילית באשר היא תוענק לכל נשיא לכל ימי חייו במידה ויחליט לפרוש מתפקידו. נכון לעכשיו, החוק הרוסי מגן על נשיאים לשעבר מפני תביעה על עבירות שבצעו במהלך תפקידם בלבד. החוק החדש מכסה גם על עבירות לכאורה שביצע פוטין עוד בטרם נכנס לתפקידו הנוכחי כנשיא ומתייחס גם לתקופת שירות בקגב. כך לפי הפרסום ב-RT ערוץ הטלוויזיה הרוסי הרשמי. כדי שייכנסו לתוקף, על הצעות החוק לעבור שלוש קריאות בפרלמנט הרוסי ואז בקריאה נוספת בבית העליון בטרם יועברו לחתימתו של פוטין עצמו.
הצעות החסינות הן פועל יוצא של השינויים החוקתיים המתלווים למעמדו של נשיא רוסיה, אשר נועדו לאפשר את הארכת כהונתו של ולדימיר פוטין בנשיאות לשתי קדנציות נוספות. כלומר עד שנת 2036, אז יהיה פוטין בן 84. פוטין מכהן כנשיא רוסיה כבר משנת 2000 עם הפסקה זמנית בה כיהן רישמית כראש ממשלה בעוד דמיטרי מדבדב כיהן כנשיא. כבר עתה חי ברוסיה דור שלם שלא מכיר שום דמות אחרת בראשות המדינה מלבד ולדימיר פוטין.
עיתוי הפרסום, במקביל לבחירות לנשיאות ארה"ב, עורר סקרנות רבה ברחבי העולם. אם יש בסיס לשמועות, הקהיליה הבינלאומית צפויה למצב חסר תקדים בו מתחלפים בו-זמנית נשיאים ברוסיה ובארה"ב במקביל. מבחינתו של ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, המשמעות היא כי הוא מאבד בבת אחת את שני הנכסים הבינלאומיים הגדולים ביותר שלו. את נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ חבר קרוב ושותף אידאולוגי ואת נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין עימו נוצרה קרבה מיוחדת בשורה ארוכה של פגישות אישיות בהן דנו באריכות ומתוך קרבה בסוגיות אסטרטגיות מזרח תיכוניות ובינלאומיות.