מחר (ד') תגיע לישראל משלחת רשמית ראשונה מבחריין, לביקור גומלין והמשך קידום ההסכמים שנחתמו במנאמה לפני כחודש. את הבחריינים תלווה משלחת אמריקנית, בראשות יועץ הבית הלבן אבי ברקוביץ'. בישראל צפוי להתקיים מפגש משולש, בו ייקחו חלק ראש הממשלה נתניהו, שר החוץ הבחרייני א-זיאני, וכן מזכיר המדינה האמריקני פומפאו, שינחת מחר לביקור בן יומיים בישראל, במסגרת מסע הדילוגים שהוא מקיים השבוע באירופה ובמזה"ת.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– עשרות אלפי תיירים יהודים: מערך הכשרות במדינות המפרץ מתכונן
– מתי מורידים מסכות? ארבע שאלות על שני חיסונים
– השרה ינקלביץ': "ישראלים רבים מנותקים מיהודי התפוצות"
בתוך כך, כמה ארגונים ישראליים פנו לפני כשבועיים במכתב לנסיך הכתר של איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד, וקראו לו להכיר בזכות היהודים להתפלל בהר הבית. המכתב נשלח ביוזמת "פורום מזרח תיכון – ישראל" ובין הארגונים החתומים עליו ניתן למצוא גם את "לך ירושלים", "חזון לאומי", "לדעת", "קרן מורשת הר הבית", "העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי" ו-Pulse Of Israel .

"אולי זה הזמן לממש את האמונה של שני הצדדים", הם כתבו לבן-זאיד לאחר חתימת ההסכמים בין שתי המדינות, "על ידי מתן אפשרות ליהודים ולמוסלמים להתפלל על הר הבית בהרמוניה ובהסכמה, מבלי לרמוס אחד את הזכויות והחירויות של האחר". נציגי הארגונים הוסיפו עוד: "אנו מציעים לך להצטרף למנהיגים ישראלים לביקור במקום, ולהתפלל בו להצלחת השלום, לשגשוג וליציבות באזור עבור כולם". הנציגים הוסיפו כי ביקור משותף של רה"מ בנימין נתניהו ואולי גם של מחמוד עבאס, יכולים להוות ביקור היסטורי ש"ינפץ את הפרדיגמה ויוביל לעידן חדש של שלום ושוויון", לדבריהם.
נציגי הארגונים חתמו את המכתב בדבריהם כי הם "מעריכים היטב את חשיבות ההצהרה של איחוד האמירויות לפיה ליהודים יש שורשים עמוקים באזור, וכי הם שייכים לכאן. זו אמירה משמעותית מאוד, שמהווה גיבוי משמעותי לקדושת ההר עבור שני העמים".

עד כה, לא התקבלה תגובה אמירותית למכתב. נוה דרומי, מנכ"לית פורום מזרח תיכון – ישראל, מוסיפה כי "הסכמי השלום הם הזדמנות לשבירת פרדיגמות ישנות שהתקבעו בגלל חולשה וחוסר אמונה בצדקת הדרך. כפי שאנו בישראל מכירים בזכות המוסלמים להתפלל במקום הקדוש עבורם, כך גם הציפייה שתהיה הכרה מוסלמית בזכותם של יהודים אשר יוכלו לממש את זיקתם הדתית להר הבית".
נוה, אין כאן הזמנה לממשלה זרה להתערב בענייניה הפנימיים של ישראל?
"חלילה. אנו רואים את זה כהזמנה לפתיחת הר הבית לאוכלוסיות שונות".