הרחבת ההתיישבות ל־2 מיליון נפש, הקמת אזורי תעשייה, והרחבת התיירות על פי סיפורי התנ"ך. אלה עיקרי "תוכנית העתיד לפיתוח יהודה ושומרון ובקעת הירדן", שהציג ח"כ ניר ברקת (הליכוד) ונהגתה בשיתוף פעולה עם פורום קהלת וראשי המועצות ביו"ש ופורסמה על דעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– חשבתם שהאישום של גונן בן-יצחק מגוחך? בואו להר הבית
– חיסול "סולמיאני של הגרעין" היכה את איראן בתדהמה
– הסרט "ארון הברית": דמיונות, זלזול בתנ"ך ומסקנות לא סבירות
היוזמה שהוצגה ביום חמישי בסיור בחברון נולדה לאחר שברקת פנה למנהל התכנון בבקשה לקבל תוכניות בנייה ופיתוח ליו"ש, אך נאמר לו שאין תוכניות כאלה.
על פי ברקת, תכנון מגורים ביו"ש ל־2 מיליון נפש מחייב חיבור של היישובים עם המטרופולינים הגדולים במדינה, בהתעלמות מקיומו של הקו הירוק. התוכנית עוסקת בשלל נושאי תכנון אזוריים – לא רק למגורים אלא גם למרקם חיים כגון שירותי רפואה, תעסוקה, תרבות וספורט, וכן תחבורה וכבישים. כך למשל, גוש עציון ייתפס כדרום ירושלים, מערב השומרון יוגדר כמזרח גוש דן, ודרום מערב הר חברון יחובר לחבל לכיש.

התוכנית כוללת הקמה והרחבה של 23 אזורי תעשייה בשטחי C – מרביתם צמודי גדר, ועיקר הפעילות בהם תתמקד בתעשייה קלה, הייטק, מרכזים לוגיסטיים ושירותים, כולל שירותי בריאות ומסחר. הם יישענו על תכנון, יזמות והשקעה ישראלית, לצד כוח עבודה פלסטיני וקרקע זולים. בהקשר התיירותי מוצעים 23 אתרים ובהם סולם יעקב בבית־אל, הר חברון שבו כתב דוד המלך את ספר תהילים ועוד, הממחישים את החיבור ההיסטורי של העם היהודי וארץ ישראל.