במסדרונות הכנסת יש ריח בחירות שמביא להיערכות לקראת קביעת פני הרשימות השונות לכנסת ה-24. לטובת הגדלת מספר הנשים, שקטן משמעותית בכנסת הנוכחית, העלתה ח"כ תהילה פרידמן מכחול לבן הצעה שמבקשת לתמרץ מפלגות על ייצוג נשים ברשימות המועמדים. על פי ההצעה, סיעה שתעמוד בתנאי שיעור ייצוג נשים של לפחות 3 נשים בכל עשירייה ולפחות אחת בחמישייה הראשונה – תקבל תוספת של 15 אחוזים במימון הבחירות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– ינקלביץ' מדברת בימנית, בכחול לבן לא אוהבים את זה
– סגן ראש מח"ש: בפרקליטות מכתימים את שמי
– הסיבה האמיתית שחאן אל־אחמר עדיין עומד על תילו
על פי נתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת, לכנסת ה-23 נבחרו 30 נשים בלבד, כרבע מכלל חברי הכנסת. שיעור הנשים בקרב מועמדים במקומות ריאליים מבין הרשימות שהתמודדו לכנסת ה-23 עמד על 24 אחוזים.

תיקון דומה לזה שמבקשת פרידמן לחוקק כבר הוחל על רשימות המתמודדות לבחירות ברשויות המקומיות. מדובר בתיקון לחוק מימון מפלגות, במסגרתו יוצע שילוב של מספר תנאים שלוקחים בחשבון את מספר המקומות שהסיעה זכתה בהם בבחירות הקודמות כך שיתאפשר לקיים את תנאי השוויון בכל מפלגה, גם בהתחשב בכך שלכל מפלגה מספר חברי כנסת שונה ועל מנת למנוע מצב של דחיקת נשים למקומות בלתי ריאליים.
בעבר הוגשו הצעות דומות, אולם ישנם מספר הבדלים בין ההצעה הזאת לקודמותיה. בניגוד להצעה שהגיש ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), פרידמן העלתה הצעה מהודקת יותר, לא רק מבחינת המימון הכספי שיוענק עבור כל שיבוץ אישה, אלא בתנאים ברורים יותר שמבטיחים ייצוג הולם במקומות ריאליים. בנוסף, ההצעה הנוכחית מבקשת גם המשכיות במסגרת הסעיף שמתנה ייצוג נשים בבחירות עוקבות.
לפי פרידמן, "המודל הזה עבד בבחירות המקומיות וגרם לעליה משמעותית במספר הנשים". לטענתה, "כולם מדברים על תקרת הזכוכית של נשים, אבל בפוליטיקה, כמו גם בתחומים נוספים, הבעיה היא דווקא סולם שבור, מהרבה סיבות נשים לא נכנסות לשלבים הראשונים".
פרידמן מודה שבעולם מתוקן החוק הזה לא נצרך, "בעוד כמה שנים אני מקווה ומאמינה שלא נצטרך תמריצים. אבל העובדות בשטח כרגע הן שאין מספיק נשים בפוליטיקה, ויש מפלגות שבהן נשים כלל לא מיוצגות. כשאין מספיק נשים בכנסת, הכנסת פחות יעילה, ההחלטות שמתקבלות פחות טובות, והרבה מהצרכים האזרחיים פשוט לא מקבלים מענה. פוליטיקה עם יותר נשים היא פוליטיקה טובה יותר לכולם"