ח"כ אבי דיכטר מהליכוד כנראה נבוך משהו מול האירועים הפוליטיים. "מאיפה מתחילים", הוא תהה בפגישתנו ביום רביעי שעבר בכנסת, אך הביע ביטחון ש"הליכוד ירכיב את הממשלה הבאה" לאחר הבחירות המסתמנות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: סער, רוצה להיות ראש ממשלה? תן לעם אידיאולוגיה
– מנדלבליט: יש לפעול להבאת המינויים הבכירים לדיון בממשלה
– גנץ מעכב את הסדרת ההתיישבות הצעירה
אגב, הוא משוכנע שהן אכן מסתמנות, אבל מודה: תיתכן פשרה שתדחה אותן לקיץ. "אם הבחירות יהיו במרץ, אולי מפלגה אחת תרוויח ואחרת תפסיד. אם הן יהיו ביוני – יכול להיות שמפלגה אחרת תרוויח, אבל המדינה תרוויח קצת יותר. אם אני מסתכל על טובת המדינה, עדיפות בחירות ביוני. יכול להיות שכחול לבן יגידו: בואו נרוויח זמן ונכין את עצמנו. המדינה תרוויח ומי שיושב בממשלה ירוויח".

דיכטר אינו יושב בממשלה: מהמקום העשירי ברשימת הליכוד לכנסת ה־23, הוא זכה רק בראשות הוועדה לקרן תמלוגי הגז. בימים האחרונים עלה שמו בתור אחד מאנשי הליכוד שעשוי לפרוש ולהצטרף לסער – רביב דרוקר בהארץ כתב ש"אין לו מה לחפש בליכוד" – אבל דיכטר מכחיש: "אנשים אומרים, אבי דיכטר לא זכה להיות שר, הוא מתוסכל, אז התסכול צריך להוביל אותו לגדעון סער. אבל אני איש ליכוד. את עתידי הפוליטי אני בונה בליכוד בלבד".
לדבריו, מתנגדי הליכוד מתקשים למצוא להם מנהיג. "נואשו מיאיר לפיד – עברו לגנץ, נואשו ממנו ועברו לנפתלי בנט, אם ייוואשו ממנו יעברו לגדעון סער. הוא לוקח מנדטים מאוכזבים, מהציבור שמחפש משיח תורן. הוא שואב מהליכוד, מימינה ויש עתיד ומכחול לבן".
במערכת הפוליטית סבורים שהמפץ של סער הוא סנונית בדרך לעריקות ופיצולים נוספים בימין, אך דיכטר טוען שזו פנטזיה. המהלך של סער, לדבריו, הוא "מכה קלה בכנף. גדעון הוא בכיר בליכוד, אבל לקח איתו את מיכל שיר, שאני לא יודע מה הסיכויים שלה להיבחר בפריימריס, ואני מניח שייקח עוד אחד או שנים שיעזבו – אבל זו לא מכה נוראית. מתוך 35 מנדטים אתה יכול לאבד אחד או שניים".
דיכטר מאמין שעריכת בחירות מקדימות לראשונה מאז דצמבר 2018, ערב הבחירות לכנסת ה־21, תהיה טובה למפלגה: "צריך לתת ל־130 אלף מתפקדים לממש את זכותם. מי שמפחד מהתמודדויות – זאת לא המפלגה שמתאימה לו".