הרכבת האווירית מישראל לדובאי כבר יצאה מהתחנה, ועד כה היא כללה יותר מ־180 טיסות של חברות ישראליות, שטסות בין נתב"ג למפרץ הפרסי. קהל הנוסעים המגוון מכיל נוסעים מכל המגזרים המבקשים ליהנות משפע אטרקציות התיירות שמציעה האמירות הערבית העשירה. הפוטנציאל העסקי מוביל גם ליוזמות חברתיות: חברת ארקיע משלימה בימים אלה מהלך לשילוב בני המגזר הערבי בשירות החברה, וכחלק מאווירת השלום, מצהירים שם, נוכל לראות במטוסיה גם דיילות עוטות חיג'אב.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– ההסכם עם מרוקו: הרשות שותקת, ערביי ירושלים זועמים
– על סף סיום: המרוץ לניהול רשות מקרקעי ישראל
– פסטיבל אגדות חז"ל הדיגיטלי: מלחמה ושלום
בימים האחרונים מקיימים בארקיע ימי הכשרה לצעירים וצעירות בני המגזר הערבי, במטרה להעסיקם בחברה. כבר החודש ייכנסו לפעילות 10־15 עובדים ועובדות מהמגזר הערבי כדיילי קרקע ואוויר בקו לדובאי. במשרד שהחברה מתכננת לפתוח בנמל התעופה בדובאי יהיה מנהל ערבי שיוכל להעניק שירות בשפה העברית והערבית גם יחד. בריאיון לאתר הערבי־ישראלי "פאנט" אמר מנכ"ל ארקיע עוז ברלוביץ ש"החברה מבקשת לקבל לשירותה עובדים ערבים רבים, שיוכלו לספק את השירותים הטובים ביותר למטילים".

היועץ האסטרטגי של החברה, אמיר עאסי, אמר לנו שתפקיד הדיילת הוא "בעל אחריות, ומצריך יכולת אישית גבוהה ושליטה בשפה. זו הזדמנות לפתוח בפני בני ובנות החברה הערבית תפקידים שעד כה היו בגדר חלום". עאסי מזכיר את קריאתו של ח"כ מנסור עבאס לשלב את בני המגזר בתפקידים במשק, ומצביע על המהלך של ארקיע כצעד נוסף בכיוון הזה.
"צעירים במגזר הערבי רוצים באמת להשתלב", אומר עאסי. "אחת ההמלצות הראשונות שלי בתפקידי בארקיע, שנכנסתי אליו לא מזמן, הייתה לשלב צעירים וצעירות מהמגזר הערבי בקו לדובאי, ואני מאמין שבהמשך הם ישולבו גם בטיסות ליעדים אחרים, כמו אילת וקפריסין. אנחנו מודיעים שהדלתות של החברה פתוחות ואין כל חסמים".
בארקיע לא חוששים מתגובות עוינות וחשדניות. "העולם משתנה, ערבים ויהודים חיים בשכנות ומנהלים חיי שותפות", אומר עאסי. "יש היום יותר ממיליון וחצי ערבים־ישראלים, והם משתלבים באקדמיה, ברפואה ועוד. לא צריך להיות חסם בשום תחום, ובהחלטה שלנו אנחנו מוכיחים שגם בתחום התעופה".
בעיני עאסי, האמנים הישראלים המצטלמים בדובאי בלבוש מזרחי שוברים גם הם חסמים פסיכולוגיים מיותרים. "אם רואים בכל מקום את אייל גולן ועומר אדם לבושים בלבוש ערבי מסורתי ומחזיקים מחרוזת, מתרגלים לעניין ומבינים שאין כל בעיה בדיילת עם חיג'אב. אני מקווה שהחברה שלנו תהיה חלוצה בעניין, ותגרום לחברות אחרות ללכת בדרך הזאת. זה מכבד את מדינת ישראל, ומדגים לכל העולם איך חיים יחד בשותפות".