לקראת סגר הקורונה הכללי השלישי, שיחל היום (א') בשעה 17:00 ויימשך שבועיים, במערכת הבריאות מעריכים כבר: המגבלות החמורות יוארכו בשבועיים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– המאבק על ההתיישבות הצעירה: הסדרת 46 יישובים או שלושה
– "עד מתי נבלע את הדרדרות השיח?" הציונות הדתית נחתה בבלפור
– צפו בשירת הבקשות – עולם הפיוט של יהודי המזרח בעיבודים חדשים
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי אמר בסוף השבוע שמספר החולים הקשים עולה ב־70 עד 90 ביום, וגם מספר המתים מקורונה מזנק. בתדרוך לכלי התקשורת אמר לוי ש"מקדם ההדבקה, שמעיד על מצב התחלואה, עומד על 1.26, וזה לא מעט. בעיצומו של הסגר הקודם עמדנו על 0.6, וכעת יש מגזרים שהמקדם בהם גבוה יותר, עד כדי 1.7. קיימת עלייה במגזר החרדי, כולל במקדם ההדבקה".

להערכת מנכ"ל משרד הבריאות, ביממות האחרונות עמד מספר המאומתים החדשים על כ־4,000 איש ביום, ושיעור הבדיקות החיוביות עלה ל־5 אחוזים. לוי הציב יעד מספרי ליציאה מהסגר: כ־1,000 חולים ליממה, ומקדם הדבקה של מתחת ל־1. הוא הביע חשש כי לא יהיה די במגבלות הסגר שהוכרזו עד כה – צמצום היקף התעסוקה ל־50 אחוזים, סגירת מקומות מסחר, בילוי ותיירות, הגבלת השהייה בבתים למשפחה הגרעינית בלבד ואיסור יציאה מטווח קילומטר.
במשרד סיכמו את השבוע הראשון למבצע החיסונים "לתת כתף". כ־180 אלף בני אדם קיבלו עד כה את החיסון, והשבוע צפוי היקף המתחסנים לגדול בקצב מהיר עוד יותר, לאחר ששר הבריאות יולי אדלשטיין הציב יעד בפני מנכ"ל משרד הבריאות: חיסון 100 אלף בני אדם ביום. ההערכה היא כי בתוך שבוע או שבועיים יזומנו כל תושבי ישראל להתחסן, ולא רק אזרחים בני שישים ומעלה או אוכלוסיות הנתונות בסיכון.
קופות החולים נערכות להקמת מתחמי חיסון המוניים שיוכלו לעמוד בביקוש הגבוה הצפוי. חלק מהמתחמים אף יפעלו 24 שעות ביממה לאורך כל השבוע. זמני ההמתנה הארוכים שנקבעו לאזרחים שביקשו להתחסן צפויים להתקצר מאוד; במשרד הבריאות מתכוונים לחסן 4 מיליון ישראלים ברבעון הראשון של 2021.