הצטרפות ישראל לפורום הגז האזורי אושרה אוטומטית אתמול, לאחר שהשרה להגנת הסביבה גילה גמליאל הסירה את הסתייגותה. שר האנרגיה יובל שטייניץ צייץ אתמול כי "ברכת הגז מביאה לנו שיתוף פעולה היסטורי עם מדינות ערב ואירופה שרק יילך ויתרחב, יחד עם חוזים לייצוא גז טבעי לירדן ומצרים בעשרות מיליארדי דולרים".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
פירמידת הצרכים היהודית: יש דברים חשובים יותר מהמשבר הכלכלי
עין טובה: "זו יהודה ושומרון שחשוב לי שאנשים יכירו"
אַחַי הָעַקְשָׁנִים: בין הטבח בתרפ"ט לנערי הגבעות
גמליאל מסרה כי ההסתייגות הוסרה בעקבות התחייבות של שטייניץ להגן על האינטרסים הסביבתיים של מדינת ישראל בפורום. "אני שמחה שמשרד האנרגיה הבין שהמחויבות של מדינת ישראל למעבר לאנרגיות מתחדשות מוכרחה לקבל ביטוי גם בפורום הגז המזרח תיכוני. אסור לנו לאפשר קידום של שימוש בגז, ללא התייחסות להפחתת הזיהום הנגרם מהגז ולמשבר האקלים. עלינו לקדם את המעבר לשימוש באנרגיות מתחדשות, ולהיות מדינה מובילה בתחום במזרח התיכון ובעולם כולו".

השר שטייניץ מסר כי הוא מברך על האישור על הסרת "ההתנגדות המוזרה שעיכבה את הברור מאליו. נושא איכות הסביבה ומשבר האקלים כבר הועלו בפורום מספר פעמים על ידי השר שטייניץ, ועל ידי נציגי המדינות האחרות ונציגי האיחוד האירופי, ואין ספק שנושאים אלה ימשיכו ללוות את הדיונים גם בהמשך. תמוה שבשום מדינה אירופית ומזרח תיכונית החברה בפורום לא נדרש להבהיר את הברור מאליו, ואיש מהחברות בארגון לא ניסה לנצל את העניין לצורך חשיפה תקשורתית בדומה למה שקרה בישראל".
ההסכם להקמת ארגון הגז האזורי, שהוא יוזמה של השר שטייניץ יחד עם עמיתו המצרי, הושק בינואר ונחתם בספטמבר. חברות בו ישראל, מצרים, איטליה, יוון, ירדן, קפריסין והרשות הפלסטינית. האיחוד האירופי משמש כמשקיף, וארה"ב ואיחוד האמירויות (שאינן קרובות לים התיכון) ביקשו גם הן להצטרף כמשקיפות. מטרת הפורום היא לסייע בפיתוח וניצול משאבי הגז הטבעי ובייצוא הגז, וכן בסופו של דבר גם להוות מעין קואליציית נגד לפעילות הטורקית באזור מזרח הים התיכון.