בעיצומו של משבר כלכלי בינלאומי שלא פוסח כמעט על אף מדינה, התעשיות הביטחוניות ממשיכות לקיים עסקים כרגיל ואף מדווחות על פריחה. רק השבוע הודיעה מנהלת "חומה" במנהל פיתוח מחקר ותשתיות (מפא"ת) שבמשרד הביטחון כי בימים אלו נמסרה סוללת כיפת ברזל שנייה מפיתוח חברת רפאל לצבא ארה"ב, במסגרת הסכם בין משרד הביטחון הישראלי למשרד ההגנה האמריקני. העסקה נחתמה כבר באוגוסט 2019, כשגם משבר הקורונה לא הצליח למנוע את קיומה. הסוללה הראשונה נמסרה בספטמבר וכבר נמצאת בתהליך קליטה בארה"ב והשנייה נמסרת כעת, בהתאם ללוחות הזמנים של הפרויקט. הסוללות ישמשו להגנת כוחות פרוסים של צבא ארה"ב מפני מגוון איומים בליסטיים ואוויריים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הפסקת חיסון החיילים ותגבור המערך האזרחי: בצה"ל נערכים לסגר השלישי
– הסדרה "לבנון": תיראו מופתעים, שוב ישראל אשמה
– דרמה בוושינגטון: תומכי טראמפ פרצו לקפיטול
"מסירת כיפת ברזל לצבא ארה"ב מוכיחה שוב את הקשר ההדוק בין משרד הביטחון הישראלי למשרד ההגנה האמריקני. את האפקטיביות של המערכת מול איומים שונים ואת היכולות הטכנולוגיות המצוינות של התעשיות הישראליות", אמר שר הביטחון בני גנץ לאחר מסירת הסוללה. "אני בטוח שהמערכת תסייע לצבא ארה"ב בהגנה על חיילים אמריקאים מול איומים בליסטיים ואוויריים, ומול איומים המתפתחים במקומות בהם פרוסים כוחות צבא ארה"ב במשימות השונות".

אבל זה לא נגמר כאן. בימים אלו, בלב המשבר, נרקמת עסקה ביטחונית נרחבת בין משרד הביטחון הישראלי לממשלת יוון. ההסכם, שייחתם בין משרדי ההגנה של שתי המדינות, כולל הקמה ותפעול של מרכז לאימוני טיסה עבור חיל האוויר היווני למשך 20 שנה, על ידי חברה ביטחונית אחרת, "אלביט מערכות", בהיקף של 1.68 מיליארד דולר. העסקה כוללת גם רכש של 10 מטוסי M-346 (לביא), סיוע בשדרוג מטוסי T-6 (עפרוני) ואספקת סימולטורים, הדרכות ולוגיסטיקה.
מדובר בהסכם הרכש הביטחוני הגדול אי-פעם בין ישראל ויוון. ההודעה שהגיעה מממשלת יוון אישרה כי משרד הביטחון הישראלי זכה במכרז בינלאומי להקמת המרכז עבור חיל האוויר היווני. אישור הזכייה מאפשר לשני הצדדים להתקדם במשא ומתן עד לכדי חתימה על חוזה. אגף "סיבט" במשרד הביטחון, בשיתוף אלביט מערכות, יחתמו בקרוב על החוזה להקמת המרכז במודל בית הספר לטיסה של חיל האוויר הישראלי. כאמור, חיל האוויר היווני יצטייד ב-10 מטוסי הדרכה מסוג M-346 של חברת לאונרדו האיטלקית, המשמשים גם בבית הספר הישראלי ונחשבים להצלחה גדולה. אלביט מערכות תספק גם ערכות לשדרוג מערך מטוסי T-6 של חיל האוויר היווני.

אם לא די בכך גם התעשייה האווירית דיווחה השבוע כי זכתה במכרזים להשבחת כלי טיס בדרום קוריאה בהיקף של כ-50 מיליון דולר. הזכייה במכרזים במהלך השנה האחרונה כוללת השבחת מערכות בשלושה כלי טיס שונים, המצויים בשירות חיל האוויר הקוריאני. התעשייה האווירית הינה מוקד ידע בתחום השבחות כלי טיס, הכולל השבחת אוויוניקה (מערכות האלקטרוניקה והמחשבים, נ"א) בכלי טיס, כולל בכלי טיס ותיקים. בסוף תהליך ההשבחה מתקבל כלי טיס בעל ביצועים מתקדמים, העומד באתגרי עולם התעופה המודרני – הן זה הצבאי והן זה האזרחי.
גם תחום מכירת הנשק לא נשאר מאחור ופורח בליבו של המשבר. חברת רפאל דיווחה כי קיבלה הזמנות בהיקף של כ-200 מיליון דולר עבור חבילת מערכות חימוש אוויר-קרקע מסוג "ברד פלדה" וטילי נ"ט מסוג "ספייק" (גיל) למדינה בדרום אסיה. מערכות ה"ברד" של רפאל הן מערכות חימוש אוויריות, בעלות בינה מלאכותית אוטונומית, המבוססות על יכולות השוואת תמונה מתקדמת לאיתור מדויק ונטרול של מטרות, ללא תלות ב-GPS. הן מגיעות לטווח של כ-100 ק"מ עם רמת דיוק של מטרים ספורים. המערכת כבר נמצאת בשימוש מבצעי בחיל האוויר הישראלי ובחילות אוויר נוספים בעולם, והוכיחו יכולות מבצעיות ומדויקות באינספור שעות פעילות מבצעית.