ברשות הפלסטינית מדברים שוב על בחירות, כאשר תאריך ברור לקיומן עדיין אין. חוסיין אשיח, השר לעניינים אזרחיים, הודיע במהלך השבת כי אבו מאזן שוחח עם יו"ר וועדת הבחירות המרכזיות, חנא נאסר, על הבחירות לפרלמנט, והוסיף שבימים הקרובים תתקבל הודעה באשר למועד קיומן. בסוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית דיווחו כי אבו מאזן יודיע על מועד הבחירות לא יאוחר מה-21 לחודש.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– האירועים בצפון: נסראללה בוחן את הדופק של צה"ל
– מאות תלמידי ישיבות הסדר התנדבו למערך החקירות האפידמיולוגיות
– ח"כ פינדרוס: "ההנהגה החרדית יצאה מחוזקת מהקורונה"
המכשול העיקרי העומד בפני קיום בחירות ברשות הפלסטינית הוסר לאחר שחמאס הסכים לקיים את הבחירות בהדרגה, כלומר קודם בחירות למועצה המחוקקת, לאחר מכן בחירות לנשיאות ולבסוף למועצה הלאומית הפלסטינית. "ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמעיל הנייה שלח איגרת לאבו מאזן שבה הוא מביע את הסכמתו להבנות איסטנבול", אמר גורם פלסטיני לאתר מקור ראשון, כשהוא מתכוון לסיכומים שהושגו בין הנהגת חמאס לבין ג'בריל רג'וב בוועידה שהתקיימה באיסטנבול בספטמבר האחרון.

אותו גורם הוסיף ואמר, "ג'בריל רג'וב וסלאח אל ערורי הסכימו שהבחירות יתנהלו בהדרגה בפרק זמן של חצי שנה. עדיין לא ברור אם אכן יעמדו בלוח הזמנים שייקבע ויש שאלה גם לגבי הקולות של הפליטים הפלסטינים שנמצאים בלבנון, בסוריה, בירדן".
ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה, השוהה מחוץ לרצועת עזה יותר משנה, מנסה לרתום את מדינות העולם לתמיכה בפיוס הפנים פלסטיני. כחלק מניסיונותיו הוא שיגר מכתבי עדכון לנציגי האו"ם ולמנהיגי איראן, ירדן, שוויץ ודרום אפריקה, ובו סקר את המאמצים שביצע חמאס להשיג את אחדות הפלסטינית ולסיים את החלוקה בין רצועת עזה לרמאללה, כמו גם עדכון על נושא הבחירות.
בפת"ח ובחמאס משדרים רוחות של פיוס אבל האמת היא שלכל צד יש אינטרס שונה אותו הוא מבקש להשיג מהאחדות הפלסטינית ומהבחירות.
בחמאס שואפים להשיג בבחירות שליטה על מוסדות אש"ף ולהרחיב את השליטה ביהודה ושומרון. בזמן שהשטח מאתגר את אבו מאזן וההנהגה הפלסטינית. במהלך השבת היו עימותים בין כוחות הביטחון הפלסטינים לתושבי מחנה הפליטים בלאטה שבשכם. בתקרית נרשמו פצועים. העימותים בשכם מתווספים לחילופי ירי שהיו בחברון ובג'נין בין המקומיים לכוחות הביטחון הפלסטינים.
כמו כן, דובר חמאס חאזם קאסם, התייחס לעימותים שהיו בשבוע האחרון מול חיילי צה"ל והצהיר כי "העימותים היומיומיים שאנו רואים בגדה המערבית הכבושה של בני עמנו עם צבא הכיבוש מוכיחים כי קיימת בשטח אינתיפאדה מתמשכת והקרקע בוערת ולא תירגע עד לגירוש הכובשים. עמנו לא ייכנע".
אבו מאזן מצידו, מקדם בכלל משא ומתן מול ישראל בחסות מצרית, כדי להחזיר את הקשרים עם הבית הלבן, מתוך ציפייה למדיניות אוהדת יותר מכיוונו של הנשיא הנבחר ג'ו ביידן. בעקבות שטף הנורמליזציות של מדינות ערב עם ישראל, בחסות משטר טראמפ, נדחק אבו מאזן יחד עם הסוגיה הפלסטינית לקרן זווית.
אבו מאזן רוצה באמצעות המו"מ עם ישראל לרתום גם את מדינות אירופה לתמיכה בפלסטינים ולשנות את החוקים שהיו עד כה, לפיהם ארה"ב הייתה המתווכת היחידה בין ישראל לפלסטינים. "צרפת, גרמניה, מצרים וירדן מנסות לדחוף את התהליך המדיני", אמר גורם פלסטיני לאתר מקור ראשון מקור ראשון "אבו מאזן הודיע כי הוא יהיה מוכן להיכנס למו"מ ללא תנאים מקדימים, אבל עדיין ממתינים לתוצאות הבחירות בישראל, לכניסתו של ביידן ולבחירות פלסטיניות".