על פי נתוני משרד החקלאות בננה היא הפרי הפופולרי בישראל, ואחריה תפוח ותפוז. כמו כן, לקראת ט"ו בשבט פרסמה חברת "חקלאי גרנות" את תוצאותיו של סקר הקובע מהם הפירות אותם רוכשים הישראלים בתדירות הגבוהה ביותר. בסקר, שבוצע על ידי מכון שריד, השתתפו 500 גברים ונשים בגילי 18 ומעלה. מתוצאות הסקר עולה כי הבננה נמכרת בתדירות הגבוהה של 67 אחוזים, אחריה תפוח עץ – 62 אחוזים, אבטיח – 52 אחוזים ובמקום הרביעי הענבים, עם תדירות של 37 אחוזים. אחריהם נרכשים תפוז ואפרסק בתדירות של כ-35 אחוזים ואגס ושזיף בשיעור של כ-20 אחוזים מתדירות הקניות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– כשהמשטרה נערכת לתרחיש של מוות, החרדים צריכים לקחת עצמם בידיים
– נשארים בבית, מבלים במטבח: ט"ו בשבט בימי קורונה
– "ט"ו בשבט פלסטיני": הרשות שוב משתלטת על אדמות מדינה
הישראלים, כך מתברר, מאוד אוהבים פירות. סיסמאות מפרסומות עבר כמו "קח פרי ותהיה לי בריא" הפכו למטבעות לשון ונצרבו בישראליות. באירופה קונים פירות וירקות לפי יחידות וכאן במשקל וברוחב לב. אולם דווקא בט"ו בשבט אנחנו מעדיפים לקנות פירות יבשים עתירי סוכר שלרוב מיובאים לכאן מטורקיה.

על פי אנשי מועצת הצמחים מדובר במנהג עבר שהשתרש ונשאר. היהודים שחיו בגלות סבלו ממחסור בפירות טריים בעונת החורף, ולכן צרכו במקומם פירות מיובשים שהובאו לגולה מישראל. אבל היום, בשנת 2021, ניתן למצוא על המדפים עשרות סוגים של פירות טריים תוצרת הארץ, ואין סיבה להמשיך ולצרוך פירות מיובשים, מיובאים ומעובדים, עתירי סוכר, חומרים משמרים וצבעי מאכל, כאשר הפירות הטריים טבעיים לחלוטין ומכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי. לקראת חג הנטיעות והפירות רשתות המזון וחברות השיווק החקלאיות נערכות לעלייה בביקוש של הפרי ומקוות גם השנה להצליח ולשבור את "שוק הפירות היבשים" שהפך למזוהה עם החג.
"מלבד התמר, הגדל בישראל ומתייבש על העץ באופן טבעי ללא צורך בתוספת סוכר או חומרים משמרים, מרבית יצרני הפירות המיובשים מטפלים בפירות הטריים באופן מלאכותי על מנת להפוך אותם למיובשים", מסבירה מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים. לדבריה, "תהליך זה כרוך בשימוש בטמפרטורות גבוהות ובחומרים משמרים כגון גופרית דו-חמצנית כדי לשפר את צבעם של הפירות, למנוע חמצון וקלקול ולהאריך את חיי המדף שלהם. לחלק מהפירות המיובשים מוסיפים גם שמנים, חומרי הזגה (ליצירת מראה מבריק, י"ק) וצבעי מאכל מלאכותיים – האחרונים גם עלולים לגרום לתופעות שונות בקרב אנשים רגישים וילדים". לכן, מסבירה מור-אופיר, "מומלץ לצרוך פירות טריים – הם טבעיים לחלוטין, מלאים בוויטמינים ואינם מכילים כל תוספת".