מבצע חיסונים לניצולי שואה ברחבי העולם נמצא במגמת התקדמות, כך נודע למקור ראשון, וראש הממשלה בוחן בחיוב את היוזמה. על פי גורמים מדיניים בוחן נתניהו "כל דרך אפשרית לראות כיצד ניתן לחסן את ניצולי השואה ומנסה למצוא פתרון למגבלות הקיימות".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הצילו את לבנון מנסראללה
– משחק של דמעות: דרך שונה לספר את הסיפור
– נתניהו מסכן את ניצחונו האידיאולוגי של הימין
לאור יום השואה הבינלאומי שחל היום (ד'), מתבצעת פעילות ממשלתית לקידום מבצע חיסונים חריג ויוצא דופן של ניצולי שואה בעולם, ביוזמתה של שרת התפוצות עומר ינקלביץ'. על פי התוכנית, שפורסמה לפני כשבועיים ב"ישראל היום", מתנדבי ארגון "שלום קור" – חיל השלום היהודי, מיזם משותף של משרד התפוצות והסוכנות היהודית – יסייע בהפצתם של חיסונים עבור כ-130 אלף ניצולי שואה מרחבי העולם (מחוץ לישראל) ואף ילוו אותם בתהליך.

גורמים רבים במערכת הבריאות הישראלית, ואף בארגונים יהודיים בארץ ובעולם, הטילו ספק רב באפשרות היישום של מבצע חיסונים שכזה. מעבר לעניין הבין-מדינתי והביקורת שיכולה להגיע ממדינות שונות, ישנו גם העניין הלוגיסטי: כיצד ארגון המייצג את מדינת ישראל יוכל להשיג את כמות החיסונים המבוקשת, כיצד יוכנסו לעשרות מדינות ברחבי העולם, וכיצד ינוהלו החלוקה והחיסון של הקשישים ניצולי השואה.
בתוך כך, גורמים במשרד הבריאות מגלים סקפטיות גדולה לגבי המבצע המדובר משתי סיבות: הראשונה היא שמדובר בלוגיסטיקה מורכבת של העברת החיסונים וקירורן, יחד עם העובדה שצריך לחסן פעמיים בהפרשי זמן מוגדרים. בנוסף, מדינת ישראל, כמו מדינות אחרות בעולם, חתמה על הסכם עם חברות התרופות שהחיסונים לא יצאו את גבולות המדינה.
יצוין שבמבצע שמקדם משרד התפוצות מדובר על רכישת חיסונים חדשים מחברות התרופות, ולא בניצול החיסונים המצויים כבר בישראל.
תגובת משרד הבריאות: "נעשו דיונים בנושא. בשלב זה לא נמצא הפתרון ליישום מבצע זה".