מפלגת "עוצמה יהודית" ו"נעם" חתמו הלילה (מוצאי שבת) בירושלים על הסכם ריצה משותפת בבחירות הקרובות. במעמד החתימה קראו ראשי המפלגות, איתמר בן גביר מעוצמה יהודית ואבי מעוז מנעם, ליו"ר האיחוד הלאומי בצלאל סמוטריץ', וליו"ר הבית היהודי חגית משה, כמו גם לגורמים נוספים בציונות הדתית, בקריאה "להתיישב עוד היום ולחתום על הסכם משותף ובכך למנוע סופית הקמת ממשלת שמאל". בכיר ברשימה המאוחדת הוסיף: "אנחנו בונים על רשימה רחבה, כל האופציות פתוחות. אצלנו, כיסאות לא יהוו מכשול".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הערבי, הדתי, החברתי: נתניהו בוחן שריונים לרשימתו
– ההרשמה לבחירות לקראת סגירה, והרשימות מתקשות להתאחד
– שיא עצוב: 76 נפטרי קורונה בישראל ביום אחד

מעוז (64) הוא תושב עיר דוד, נשוי לגלית, אב לעשרה ילדים ולנכדים רבים. הוא ממייסדי מפלגת "ישראל בעלייה" וכיהן כמנכ"ל משרד הפנים. בשנים 2004-2001 כיהן כמנכ"ל משרד השיכון, אך התפטר מתפקידו במחאה על תוכנית ההתנתקות. כיום משמש יזם בתחומי הנדל"ן ויועץ לחברות בנושא רגולציה, תכנון וקידום מיזמים. בבחירות לכנסת ה-21, ניהל מעוז את המו"מ של הבית היהודי מול האיחוד הלאומי על ריצה משותפת. ביולי 2019, לקראת הבחירות לכנסת ה-22, הקים את מפלגת נעם כמייצגת דעות חרד"ליות שמזוהות עם ישיבות הקו והר המור, וכיום עומד בראשה.
לטענת השניים, עוצמה יהודית מביאה איתה נדוניה של 84 אלף קולות בהם זכתה בסבב הבחירות השני של 2019. אולם נזכיר כי בסבב הבחירות השלישי, במרץ 2020, צנחה המפלגה ל-18 אלף קולות. לגבי נעם, בבחירות הקודמות קיבלה יהדות התורה כ-22 אלף קולות בריכוזים דתיים-לאומיים, בעקבות הריצה המשותפת של הבית היהודי עם נפתלי בנט שאיננו אהוד בקרב הציבור החרד"לי. עם זאת, גם אם נחבר את שני המאגרים הפוטנציאליים הללו, החיבור עדיין לא מגיע לרף העליון של אחוז החסימה.
אז מי אמר שאי אפשר לחזור על אותה טעות פעמיים? למעשה, בן גביר מנסה שוב את התרגיל מהבחירות האחרונות, כשכרת ברית עם הבית היהודי לפני שזו פנתה למשא ומתן עם האיחוד הלאומי. אבל גם במקרה הזה, כפי שהתברר אז, השלם, קטן מסך חלקיו. נראה שהוא לא יוכל להתחבר עם סמוטריץ', שמבקש לגוון ולפתוח את המפלגה שלו ולא להוסיף לה עוד בעלי כיפות גדולות ודעות שמרניות. בנוסף, החלום על שיבוץ בליכוד, שמלכתחילה היה נראה לא ריאלי, הפך כעת לבלתי אפשרי לחלוטין.
על אף האיחוד, בין שתי המפלגות קיימות מחלוקות מהותיות. בעוד בעוצמה יהודית מתרכזים בנושאי הימין והמאבק על ארץ ישראל, בנעם הדגש הוא על סוגיות דת ומדינה, והם נחשבים למחמירים הרבה יותר בהן – כך למשל הם מתקשים עם הרעיון של שילוב נשים ברשימה לכנסת.