מחקר חדש שפורסם אתמול (ב') בבריטניה בחן את הסימפטומים של הזן החדש של נגיף הקורונה שהתגלה בבריטניה. מהמחקר עולה כי הווריאנט אינו משנה את חומרת או משך המחלה, ואף אינו קטלני יותר מנגיף קורונה המקורי. חוקרים באוניברסיטת "קינגס קולג'" בלונדון טענו כי לא מצאו "שום הבדל משמעותי" בחומרות ובאופי המחלה בין אזורים שבהם המוטציה הייתה נפוצה בדצמבר בלונדון ובדרום מזרח ומזרח אנגליה לבין אזורים אחרים בצפון הממלכה, שאליהם היא עוד לא הגיעה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מעוררי קנאה: בני־ברק לא התבלבלה
– סופה של קהילה: היהודי האחרון בחוג׳נד, טג׳יקיסטן, הלך לעולמו
– הקורונה הפכה למחלה של צעירים, אבל הם אדישים
חוקרי האוניברסיטה הבריטית עקבו אחר דיווחים של כ-55 אלף מתושבי המדינה שנדבקו בקורונה בין ספטמבר לדצמבר, ובחנו את ההבדלים בין התסמינים השונים שדווחו בקרב אלו שנדבקו בנגיף באזורים שבהם המוטציה הבריטית לא אותרה, לבין מי שנדבקו במוטציה הבריטית. ההבדלים המשמעותיים ביותר שבהם הבחינו בין גרסת הקורונה החדשה למקורית היו בהופעות סימפטומטיות חדשות של עייפות רבה, כאבי ראש וגרון, וכאבי שרירים נוסף על אלו המוכרות לנו ובהם שיעול, חום גוף גבוה ואובדן חוש הטעם והריח. התסמינים הללו הופיעו בקרב 53 אחוזים מהנדבקים בבריטניה לעומת 48 אחוז שנדבקו בנגיף המקורי. יש לציין שהמחקר עוד לא עבר ביקורת עמיתים.
מהמחקר עלה כי השכיחות של אנשים שנדבקו בקורונה וחווים את תסמיני המחלה הם גבוהים יותר מאשר השכיחות של נדבקי הקורונה הישנה, שרבים מהם נחשבו לא-סימפטומטיים. מנגד, במוטציה החדשה דווח על פחות מקרים של אובדן חוש טעם וריח שהיה עם תחילת המגפה לתסמין השכיח ביותר.
הנקודה המדאיגה ביותר בבריטניה, וגם כאן בישראל, נוגעת לקצב ההדבקה של הנגיף הבריטי. המוטציה החדשה הולכת ונהפכת לדומיננטית יותר ודוחקת את הגרסה הישנה של הקורונה כיוון שההדבקה בה מהירה יותר ומתפשטת בקלות וככל שיותר אנשים יידבקו, כך אחוזי התמותה והתחלואה הקשה יעלו.
בעוד בבריטניה בוחנים את הסכנה הנשקפת מהמוטציה שהתגלתה במזרח המדינה, התעוררו שם השבוע למה שנראה כמו צרה חדשה שהגיעה למדינה – הזנים הדרום אפריקני והברזילאי שבשילוב עם הזן הבריטי עלולים ליצור נגיף מסוכן יותר. רשויות הבריאות במדינה הכריזו אתמול על מבצע חירום מהיר של בדיקות "מדלת לדלת" במהלכו יבדקו 80 אלף איש במטרה לעצור את התפשטות הווריאנט הדרום אפריקני ולהכיל את ההתפרצויות החדשות. מערך של מאות בודקים יבצעו בדיקות מטוש לתושבים בשמונה אזורים במדינה שבכל אחד מהם מתגוררים כ-10,000 בני אדם.