בכינוס שנמשך יומיים בשבוע שעבר, נפגשו נציגי הפלגים הפלסטיניים בתיווך מצרי לשיחות פיוס שנועדו לסיים את הפיצול הפנימי ולהכשיר את השטח לבחירות הכלליות שייערכו בחודשים הקרובים. "האחדות הלאומית תייצר חזית אחידה למלחמה נגד הכיבוש", אמרו הנציגים בפגישה. בחודש הבא הם ישובו לקהיר לצורך ליבון פרטים טכניים נוספים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: לאדם יש חופש בחירה, אבל לא חופש מאחריות
– "אני לא באה לעשות מהפכה": דבורה עברון מונתה למנהיגה רוחנית בבר-אילן
– דו"ח נציב קבילות החיילים: כשלים ותקלות בטיפול בקורונה
ג'יבריל רג'וב, שייצג בשיחות את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו־מאזן, הודה לנשיא מצרים עבד אל־פתאח א־סיסי על אירוח השיחות ועל תמיכתו במאבק הפלסטיני. רג'וב ציין כי ההצהרה המשותפת היא "בסיס לאחדות פלסטינית עתידית".
מחמד אל־הינדי, חבר הלשכה המדינית של הג'יהאד האסלאמי, הודה גם הוא למצרים: "כולם מבינים שהפיוס נועד לאחד את השורות מבחינה לאומית למען מטרות הפלסטינים".
איש חמאס סלאח אל־ערורי – ממשוחררי עסקת שליט, כיום סגן ראש הלשכה המדינית – אמר בריאיון לערוץ אל־אקצה של חמאס שאחדות היא אינטרס אסטרטגי. "הסכמנו למהלך אסטרטגי לאומי, שיאפשר לעם הפלסטיני להשיג את זכויותיו. אנחנו מודים למצרים על המאמצים הרבים שהשקיעו".

לדבריו הפיצול משרת אינטרס ישראלי, וכינון היחסים בין ירושלים למדינות חצי האי ערב מחייב איחוד פלסטיני. הוא הוסיף ש"יש לשמור על החירות הפוליטית בגדה המערבית וברצועת עזה", כלומר להניח לחמאס לנהל מערכת תעמולה בשטחי הרשות, ולפת"ח לנהל מערכת תעמולה ברצועה.
בחמאס נערכים דיונים על הדרך המועילה ביותר להשתתף בבחירות, כאשר "כל האופציות פתוחות". בארגון שוקלים להשתמש במועמדים ממפלגות אחרות, בעיקר ביו"ש, כדי "לגנוב קולות" לפת"ח. זאת לאחר שבישיבת פת"ח לפני כשבועיים איים אבו־מאזן ש"יחסל" מועמד שיעז לכרות ברית עם חמאס ולהתמודד בבחירות שלא דרך התנועה.
כזכור, יו"ר הרשות הכריז בתחילת ינואר על בחירות כלליות שייערכו בשלושה שלבים: ב־22 במאי הבחירות למועצה המחוקקת, ב־31 ביולי הבחירות לנשיאות, ולבסוף ב־31 באוגוסט הבחירות למועצה הלאומית הפלסטינית, שבוחרת את נציגי אש"ף.
בשאיפה לנצח ברוב גדול ככל האפשר שיגר אבו־מאזן את השר לעניינים אזרחיים חוסיין א־שייח' להיפגש עם מרואן ברגותי, המרצה חמישה מאסרי עולם מצטברים ועוד ארבעים שנות מאסר על מעשי טרור בישראל. א־שייח' נפגש עם ברגותי בכלא הדרים כדי לשכנע אותו שלא להתמודד נגד אבו־מאזן על משרת יו"ר הרשות. קיום הפגישה באישור ישראל סימן את אבו־מאזן כמועמד המועדף על ירושלים – נקודה לרעתו בקרב מתנגדיו, במיוחד מקרב חמאס והג'יהאד האסלאמי.
הראיס בן ה־85, שנבחר בפעם האחרונה ב־2005, מבקש לקבל לגיטימיות שלטונית, במיוחד מול הממשל האמריקני החדש והעומד בראשו ג'ו ביידן. במובן הזה, החיבוק בינו ובין חמאס, שארה"ב מגדירה כארגון טרור, הוא בעייתי, ואבו־מאזן יודע זאת.
באיחוד האירופי לא נבהלים מהאיחוד בין ארגוני הטרור לשלטון ה"לגיטימי" ברמאללה. נציג האיחוד האירופי בירושלים, סוון קון פון בורגסדורף, בירך על הסיכומים בקהיר. "אחדות פלסטינית וכבוד לעקרונות דמוקרטיים הם חיוניים להבטחת הליך בחירות חופשי והוגן", אמר.
על אף האופטימיות האירופית, טרם ברור אם אבו־מאזן אכן ייתן אור ירוק לעריכת הבחירות על שלושת שלביהן.