נשיא בולגריה, רומן ראדק, מסיים ביקור בן שלושה ימים בישראל, ומסקנתו ברורה: "ישראל היא דוגמה למדינה מודרנית. המודל שלכם מתאים למדינות רבות". במהלך ימי הביקור, ראדק נאם בפורום הגלובלי למאבק באנטישמיות שהתכנס בירושלים, ביקר במטה הסייבר הלאומי בבאר שבע, נפגש עם יוצאי בולגריה החיים בישראל, נועד עם נשיא המדינה ראובן רבלין ונפגש הבוקר (יום ה') עם ראש הממשלה נתניהו. קודם לשיחה עם נתניהו ערך לכבודו הקונגרס היהודי העולמי ארוחת בוקר פתוחה במלון המלך דוד בירושלים.

בדברים שנשא, הביע הנשיא הבולגרי תקווה להידוק שיתוף הפעולה הכלכלי בין מדינתו לישראל, כאשר הדגש המרכזי ששם עליו את האצבע הוא יתרות הגז של ישראל. "אנחנו קצת מקנאים בכם בשל יתרות הגז האדירות שגיליתם. במאה ושלושים השנים הבאות אתם תהיו חופשיים מדאגות של אספקת גז", אמר ראדק. הוא הוסיף כי ארצו, "תומכת בהנחת צינור גז במזרח הים התיכון. נהיה יותר משמחים אם תוכלו להניח את הצינור הזה יחד עם קפריסין ויוון כמובן. כך שנוכל להעביר את הגז שלכם למרכז אירופה ומזרחה. זה טוב לכם וטוב לנו".
עוד כתבות באתר מקור ראשון
–רמת חיים, צפיפות וחינוך: מהו מצבם של ערביי ישראל?
–אלשיך למקור ראשון: "כל עדי המדינה סיפקו את הסחורה"
–"הבעיה – להוציא את מרצ מתוך הבועה הצפונבונית"
בולגריה, המכהנת בחודשים אלה כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, מקיימת קשרים בילטרליים טובים עם ישראל. עם זאת, היקף הסחר בין המדינות מצומצם. "תסכים אתי שהסחר בינינו, המסתכם בכ-150 מיליון דולר, לא משקף את הקשרים הפוליטיים הטובים בינינו ואת היחסים הטובים בין המדינות שלנו. אנו מעוניינים מאוד ללמוד מהדוגמה של ישראל כיצד לבנות חברה מעורבת ומשולבת חברתית", אמר הנשיא האורח לראש הממשלה נתניהו.
בכל הנוגע למדיניות חוץ בולגריה פועלת על פי הקו המונחל מהאיחוד האירופי ואינה מסייעת לישראל כנגד הלחצים המגיעים מבריסל. בתשובה לשאלת 'מקור ראשון', האם האיחוד האירופי נוהג בישראל בהגינות השיב ראדק כי גם ראשי הממשלות של הונגריה, ופולין "טוענים שהאיחוד לא נוהג בהם בהגינות. אבל האיחוד הוא גוף מתקדם ביותר שרוצה להשכין שלום, גם בתוך אירופה וגם מחוצה לה".
גם בסוגיית העלאת השגרירות של ארצו לירושלים ציטט ראדק את עמדת שרץ החוץ האירופית, פדריקה מוגריני, ואמר כי הדבר יתאפשר רק כאשר יושג שלום בין ישראל לפלסטינים.
