ממשלת יפן דורשת מסין להפסיק את ביצוע הבדיקות הרקטליות לאזרחיה ששוהים במדינה. לדברי מזכיר הממשלה הראשי של יפן, קצונובו קאטו, סין התעלמה עד כה מהבקשה ולכן יפן עומדת על העניין. "כמה יפנים דיווחו לשגרירות שלנו בסין שהם נבדקו בבדיקות מטוש אנאליות שגרמו להם ל'כאב פסיכולוגי' גדול'", אמר קאטו במסיבת עיתונאים. דובר משרד החוץ הסיני, ג'או ליג'יאן, התייחס לטענות ואמר כי שיטות הבדיקה בסין הן "מבוססות מדע" וככל שלומדים יותר על נגיף הקורונה, כך מתאימים את התקנות והחוקים הרלוונטיים להתמודדות עם הנגיף.
בממשל האמריקני גם התקבלו תלונות של דיפלומטים אמריקנים המשרתים בסין נגד הבדיקות הפולשניות מדי, כך על פי סוכנות הידיעות "רויטרס". דובר משרד החוץ הסיני ג'או הכחיש גם את הטענות הללו, ואמר במסיבת עיתונאים כי "סין מעולם לא דרשה מהצוות הדיפלומטי האמריקני המוצב בסין לעבור בדיקות מטוש אנאליות".
ההחלטה על ביצוע בדיקות קורונה באמצעות דגימות שנלקחו מפי הטבעת של החשודים בהידבקות בנגיף, התקבלה בסין בחודש ינואר. מומחי מערכת הבריאות במעצמה הגדולה סברו כי בדיקות המטוש בדרך זאת הן מדויקות ואמינות יותר, ויכולות לאתר את הנגיף בגוף גם אם בדיקות ה-pcr דרך האף והגרון לא מצליחות לאתר את שרידיו. ברשויות הבריאות המקומיות במספר ערים בסין עדכנו כי מדובר בתהליך בדיקה עצמית האורך כעשר שניות. כדי לאסוף את דגימת הבדיקה יש להכניס את המטוש כשלושה עד חמישה ס"מ אל פי הטבעת, ולסובב אותו מספר פעמים. את המטוש יש להניח בתוך מיכל אטום שמצורף לערכת הבדיקה ולמסור אותו למרכזי הדיגום.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מסלול עוקף ביידן: יחסי ישראל-סעודיה מתחממים
– הרבנית מלכה בינה: "רק שאלתי, למה בעצם אנחנו לא לומדות גמרא?"
– פסק הלכה: "דין רודף" למורים שמסרבים חיסון
ד"ר לי טונגזנג, רופא למחלות נשימה ומחלות זיהומיות בעיר בייג'ינג, הסביר לפני כחודשיים, עם שינוי מדיניות הבדיקות, כי מחקרים הוכיחו שהנגיף שורד זמן רב יותר בפי הטבעת או בהפרשות, בעוד שעדויות בגרון לקיומו עלולות להיעלם לאחר 5-3 ימים מרגע ההידבקות. בדיקת מטוש אנאלית עשויה להגביר את הדיוק בקרב קבוצות שהיו בחשיפה גבוהה לחולה קורונה מאומת ונמצאות בבידוד, ציין ד"ר טונגזנג במהלך ריאיון לטלוויזיה המרכזית בסין. עם זאת, הוא הדגיש כי בהתחשב בכך שהשיטה אינה נוחה כמו בדיקות המטוש באף ובגרון, היא תיושם רק על אנשים שנמצאים במרכזי הסגר ובידוד. במאמר שפורסם לאחרונה טענו חוקרים באוניברסיטה הסינית בהונג־קונג כי בדיקות אנאליות עשויות להיות יעילות יותר מאשר בדיקות נשימה בזיהוי קורונה בילדים ותינוקות.