הרס באתר ארכיאולוגי נוסף בצפון השומרון. הפעם מדובר בחירבת פארסין שנמצאת בתחום שטחי C, בה על פי הממצאים שכן יישוב קדום מתקופת הברזל. במקום נמצאו מקווה טהרה, בית בד ומערות קבורה.
בנוסף לשוד עתיקות נרחב שבוצע במקום, בתנועת רגבים ובמועצה אזורית שומרון מדווחים על בנייה פלסטינית למגורים בתוככי האתר. הבנייה כללה מבנה למגורים שהוקם באמצעות כלים כבדים בתוך מערה עתיקה, שגרמו להשחתתה. באופן מעורר דאגה, פלישות ומגורים בלתי חוקיים בתוך אתרים ארכיאולוגיים הפכו לתופעה מוכרת ביהודה ושומרון.
לפני מספר חודשים פנתה מועצה אזורית שומרון יחד עם תנועת רגבים למנהל האזרחי בדרישה לסלק מהאתר משפחה פלסטינית שפלשה למבנים באתר, והפכה אותם למבני מגורים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– תובע את "שוברים שתיקה" ומדבר: "אנשים התחילו לחשוד בי"
– תעשיית הטקסטיל העתיקה של עם האצולה
– תנו לנשום: ביו"ש דורשים את החלת חוק אוויר נקי
מרגבים נמסר כי המנהל האזרחי אכן הוציא צו "להפסקת הרס עתיקות" ומסר אותו לידי הפולשים, אך לא וידא כי הצו אכן נאכף. לאחרונה הפולשים אף הרחיבו את ההשתלטות לגבעה הסמוכה בה נמצאו עתיקות רבות שמזוהות כ"אזור התעשייה" הקדום של העיר פרש.

"יש כאן מקרה נוסף של הרס ברברי של אתר היסטורי", אומר יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון, "הפעם בשטח C בשליטה ישראלית מלאה. אני קורא לגורמי האכיפה, להידרש לנושא הזה מיד". יכין זיק, מנהל הפעילות בתנועת רגבים מסר כי "זהו מקרה מתמשך של אוזלת יד וחוסר אכיפה. פעולות האכיפה הנקודתיות שבוצעו על ידי המנהל לא מספקות, כי במבחן התוצאה הפולשים נשארו בשטח ועושים בו כבתוך שלהם. ההיסטוריה של פלישה לאתרים ארכיאולוגיים אחרים מוכיחה כי אם הפולשים אינם מסולקים מהשטח באופן מוחלט ומיידי, אין לפעולות האכיפה הבודדות כל משמעות. הרס העתיקות הולך ומעמיק, והאתר ומורשתו נגזלים מהציבור".
מהמנהל האזרחי נמסר בתגובה כי פעילות האכיפה תתבצע בהתאם לסדרי העדיפויות ובכפוף לשיקולים המבצעיים.