לא בכל יום לובש רמטכ"ל צבא ההגנה לישראל את הכומתה המדינית. אביב כוכבי יתלווה היום (ג') לביקורו של נשיא המדינה בסדרה של מדינות אירופיות במטרה לסייע באחת ממשימות ההסברה החשובות ביותר של העשורים האחרונים. על הפרק: להציג בפני מדינות אירופה את החומר המודיעיני שמציג כיצד איראן מפרה את ההגבלות על תוכנית הגרעין שלה ומתקרבת לפצצה, ולהילחם בהחלטת בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, שפתח בחקירה על חשד לפשעי מלחמה של מדינת ישראל וצה"ל במבצע צוק איתן.
כוכבי יביא עימו שני תיקים להצגה: התיק הראשון הוא תיק אמ"ן. עם החומר שמוצג בו ינסה הרמטכ"ל, שנחשב לסמכות אמינה בקרב מנהיגי מדינות אירופה, להראות שהסיפור הוא ענייני ולא פוליטי. כוכבי יראה להם בין היתר את החומר המודיעיני שנאסף לאורך השנים ולא משאיר מקום לספק: איראן קרובה מאי פעם לבניית פצצה גרעינית תקנית שתשנה את העולם. גם הרמטכ"ל יודע שהדרך להסברה עוברת בהבאת עובדות ולא פרשנויות, ושהצטרפותו נחשבת חריגה.
התיק השני אותו ייקח כוכבי לאירופה הוא התיק המשפטי. הרמטכ"ל יציג איך בדיוק ישראל חקרה כל אירוע מעורר תהייה במהלך מבצע צוק איתן, ואיך צה"ל והפרקליטות הצבאית קיימו תחקירים מבצעיים וחקירות פליליות בדיוק במטרה אחת: לדחות את הגורמים שנושפים כעת בעורפה של ישראל ומאיימים להעמיד לדין קצינים בכירים שפקדו על כוחות בשטח ובבורות המבצעיים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– עודה מול נתניהו: המלחמה על הקול הערבי
– קוריאה הצפונית ואיראן מפעילות ארגוני פשיעה בתור האקרים
– "עוקץ פלדה": הכירו את הפצצה שחודרת ומשמידה מטרות
כוכבי יודע שהמשימה קשה מאוד, אבל הוא גם יודע שאם יצליח לשנות את התפיסה המדינית אפילו במקצת, השינוי יכול לתרום רבות ולסייע לישראל להילחם בזירה הבינלאומית הן במאבק מול האיראנים והן במאבק מול בית הדין הבינלאומי בהאג. הרמטכ"ל יודע שעל הדרך הוא יישאל שאלות קשות, ונערך להביא עימו את התשובות הנכונות.
ישראל לא שופעת דוגמאות בהן הצליחה לשנות את דעת הקהילה הבינלאומית בזכות הצבא. המקרים הזכורים בעיקר בשנים האחרונות כללות את חשיפת מעללי איראן וחיזבאללה בלבנון, דבר שהוביל ללחץ עצום על לבנון ולקיפול תוכנית טילים מדויקים באזורים שישראל חשפה. עוד אירוע זכור לטוב הוא לכידת ספינת הנשק קארין A בתקופתו של ראש הממשלה אריאל שרון והרמטכ"ל דאז שאול מופז. לכידת הספינה, שהייתה עמוסה בנשק רב כולל מידע מודיעיני שעליו היה חתום יאסר ערפאת, הביאה בזמנו את הנשיא בוש הבן להכריז על אכזבתו מערפאת ומאוחרת יותר לנאום המכונן שבו קרא לפלסטינים "להחליף את מנהיגיהם".