שנה לאחר הקמתה, היחידה הרב־ממדית של צה"ל התחילה בשכפול יכולות הלחימה שלה והטמעתן ביחידות הצבא. בצה"ל מגדירים את היחידה "מעבדה", והיא נועדה לפתח שיטות לחימה וטכניקות קרב חדשניות בכלל הגזרות.
בשנתה הראשונה התמקדה היחידה באתגרי הלחימה ברגון חיזבאללה. באחד האימונים המורכבים של היחידה, שנערך בשבוע שעבר, נכללו תרגילים באש ברמת הגולן, בהדמיה של זירת הצפון המורכבת. באימון שיתפה היחידה פעולה עם חיל ההנדסה ויחידת יהל"ם, והתנסתה לראשונה בפיתוח תרגולות להתמודדות עם מרחבים רוויי מטענים ועם לחימה בשטחים בנויים ומבוצרים.
היחידה נועדה לשרת את חזונו של הרמטכ"ל אביב כוכבי, החותר לשינוי תפיסת התמרון של צה"ל. התפיסה החדשה שמתווה כוכבי מצדדת בהנגשת יכולות רב־ממדיות ללוחם הקצה, בצוותי קרב מותאמים למשימה וביכולות מגוונות לחשיפת האויב ולהשמדת יכולותיו בקצב גבוה.
אחד האתגרים הגדולים של צה"ל הוא עצירת ירי הטילים אל העורף. כוח בלב שטח האויב אמור להיות מסוגל כיום לאתר ולהשמיד חוליות שיגור ועמדות שיגור בפרק זמן קצר מאוד. יכולת כזו, בוודאי ברמה הזו, לא עמדה לרשותו בעבר: היא כוללת התבססות בלב שטח האויב, חשיפת כוחותיו, מתן מהלומות אש כבדות ומדויקות והסתערות על האויב. החלק הזה, האחרון, חסר לצה"ל מאוד במלחמת לבנון השנייה.
גדוד החי"ר־אש הראשון בצה"ל צפוי להיות "שמשון" מחטיבת כפיר: כבר בקיץ הוא יערוך ניסוי לשם הטמעת אמצעי הלחימה וטכניקות הקרב שפיתחה היחידה הרב־ממדית. בניסיון ישהו לוחמי הגדוד שלושה שבועות בשטח, ויפעילו לראשונה צוותים מיוחדים – צוותי סופ"ה (סיוע ותקיפה) – בסיוע מערכת שליטה ובקרה דיגיטלית מתקדמת (בגרסתה העדכנית, צי"ד 750). היחידה הרב־ממדית גם תצטייד בטילים, בכוונת תרמית שתאפשר לכל לוחם להילחם בחושך בקלות, וב"הדק חכם" שיגביר את קטלניות הירי.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הפעולה החשאית שזיכתה את יחידת יהל"ם בצל"ש
– עידן הקרח: להט אידיאולוגי הוא לא סכנת הבחירות
– "אסד אמר לי שלא אכפת לו להשמיד את סוריה"
חטיבת הצנחנים, בינתיים, תעביר פיילוט ליצירת חדר מלחמה (חמ"ל) למפקדי הפלוגות. חדר המלחמה יורכב משלושה בעלי תפקידים: לוחם תקיפה, לוחם מודיעין וקצין מבצעים. אופן ההתארגנות החדש נועד לסייע באש ובמודיעין למפקד הפלוגה המתמרנת בשטח, ולהעניק לו את תמונת המצב המהירה והעדכנית ביותר. חטיבת הצנחנים אימצה את אופן ההתארגנות הזה בשנת 2020, ושאר חטיבות החי"ר צפויות ללכת בעקבותיה בשנה הקרובה.
חטיבת גולני תפעיל פיילוט של "צוותי סופ"ה" שנועדו לרתום אש ולהפעיל את כלל גורמי התקיפה המוקצים לגדוד – מרמת הסוללה הארטילרית ועד מטוס הקרב. כל צוות סופ"ה יכלול חמישה בעלי תפקידים, ובהם קצין תקיפה יבשתי שהוכשר בחיל התותחנים וקצין תקיפה אווירי שעבר את הכשרתו בחיל האוויר. צוות סופ"ה ראשון הוטמע בימים אלה בסיירת גולני, ובמהלך 2021־2022 צפויים להיכנס עשרות צוותים כאלה ליחידות צה"ל.
שדרוג נוסף שצה"ל מכניס לעבודה בשטח: רחפנים תרמיים, שאמורים להגביר את כושר חשיפת האויב בשטח סבוך ובנוי. בשבועות האחרונים נפרסו לראשונה רחפנים מסוג זה בחטיבת כפיר, וכיום כל מ"מ בחטיבה יכול להפעיל לטובתו רחפן. שאר חטיבות החי"ר יאמצו את הרחפן התרמי במהלך 2022־2021.