הדרמה ממשיכה: אחרי שהלכנו לישון אתמול (ג') עם תיקו בין מחנה נתניהו למחנה רק-לא-נתניהו, קמנו עם ממשלת ימין-דתיים שמונה 62 מנדטים. שעתיים אחרי, רע"מ עברה את אחוז החסימה עם חמישה מנדטים ותמונת הגושים התהפכה – 59 לגוש נתניהו, 61 לגוש מתנגדיו.
המשמעות היא שההכרעה הפוליטית התרחקה, ושהשאלה שנדחקה הצידה במהלך קמפיין הבחירות הונחה במפורש על השולחן: האם תוכל לקום ממשלה בהשתתפות או בתמיכת רע"מ והיו"ר שלה מנסור עבאס? השאלה הזו מונחת לפתחן של כל המפלגות, מאחר שהיא המכריעה בין הגושים.
הליכוד השקיעו משאבים אדירים במגזר הערבי בניסיון להרדים את השטח ולהוריד מכוחן של המפלגות הערביות. כתוצאה מכך הרשימה המשותפת זוכה כרגע לשישה מנדטים בלבד ואילו רע"מ מתנדנדת סביב אחוז החסימה ותלויה בחסדי המעטפות הכפולות, שלרוב נותנות דחיפה דווקא למפלגות בגוש הימין.
בשאילתה ששיגרנו הבוקר לכל מפלגות הימין שהצהירו בעבר שלא ישתפו פעולה עם המפלגה הערבית, נשאלו הנציגים האם לאור התוצאות לעת עתה השתנתה עמדתם לגבי תמיכה ושותפות עם מנסור עבאס. רובן – ימינה, תקווה חדשה, הציונות הדתית ועוצמה יהודית – שבו והצהירו שלא יעשו דבר כזה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– שמחים בעבודתם: האנשים שלא נפלו בין החורים
– דווקא לקואליציה מגוונת־רעיונית, יש סיכוי להציל את ישראל
– הפתרון למשבר הבחירות: ממשלת ימין-ערבים, מלכתחילה
ביהדות התורה לא פסלו את הישיבה עם עבאס, והשיבו כי "גדולי ישראל יכריעו בשאלה כשיהיה רלוונטי", ואילו בש"ס אמרו כי למפלגה אין עמדה בעניין. מהליכוד הגיבו כי "עמדת רה"מ והליכוד נשמעה לפני הבחירות", לפיה, "נחזור ונבהיר שלא נשב ולא נישען על מנסור עבאס שמתנגד לציונות ולמדינת ישראל".
אולם במפלגת הליכוד החלו ניצני קריאות להרכבת ממשלה בתמיכת הערבים. כך, למשל, טען שר ההתיישבות צחי הנגבי באולפן חדשות 12 כי "במצב הנוכחי אנחנו רואים במנסור עבאס אפשרות פוטנציאלית". ח"כ קרעי הגיב בטוויטר באמירה חד משמעית: "לא יקום ולא יהיה".
העניין הפך לעימות פומבי בין השניים, כשהקריאו להנגבי את תגובתו של קרעי, הראשון סינן: "תזכירו לי מי זה? אני אבדוק אח"כ בגוגל". קרעי מיהר להשיב בשידור חי: "עדיף לחפש בגוגל את מי שלא מכירים מאשר לחפש בגוגל ולהתבייש".
ההשלכות לווטו שהוטל על עבאס הרות גורל: בחירות חמישיות או הישענות על עריקים. כדי להצליח ולהרכיב קואליציה יציבה, מי מאנשי סער או כחול לבן ייאלצו לחבור לנתניהו.
עם זאת, במערכת הפוליטית לא פוסלים כי נתניהו, ששיתף פעולה עם עבאס בימי הכנסת ה-23, ינסה להעביר את העסקאות הפוליטיות ממאחורי הקלעים לקדמת הבמה. קיימת אפשרות שלא נדרשה עד עתה, כי עבאס יידרש להצהיר שהוא לא תומך בטרור וחוזר בו מאמירותיו נגד סמליה של מדינת ישראל. במקרה כזה תמיכתו תעבור בצורה חלקה יותר בציבור, ולראשי המפלגות יהיה במה להיאחז.