במשרד הבריאות דורשים להטיל מגבלות חמורות על הילולת ל"ג בעומר במתחם קבר הרשב"י במירון, שאמורה להתקיים בעוד כשלושה שבועות. לפי המתווה שהוצג אתמול למשרדי הממשלה, גופי החירום וההצלה ומפיקי אירועי ההדלקה המסורתיים, העלייה להר תתאפשר לעד 10,000 איש יחד, ובסך הכול ל־30 אלף איש לכל אורך ההילולה. על ההר יפעלו 14 מוקדי הדלקה בשעות שונות, ובכל מוקד יוכלו להתכנס עד אלף חוגגים.
מבנה הציון עצמו וחדרי התפילות הסמוכים לו ייסגרו ותיאסר הכניסה אליהם. למירון יוכל הקהל להגיע ברישום מראש ובאמצעות תחבורה ציבורית, למחוסנים בלבד ולילדים שעברו בדיקת קורונה שלילית. בדיון אתמול, שמסקנותיו הועברו לאישור שרי קבינט הקורונה, לא נאמר כיצד ייקבע מי יזכו להשתתף בהילולה, שבשנים עברו פקדו אותה כחצי מיליון איש לאורך היממה של ל"ג בעומר.
חברי הכנסת החרדים מנהלים בימים האחרונים מאבק נגד ההחלטה, בשעה שהממשלה אישרה שלשום את העלאת מספר הצופים במשחקי כדורגל ובהופעות באצטדיונים ל־10,000.
"אם הנגיף מסוכן ליהודים בשטח פתוח בהר מירון, הוא מסוכן לרבבות מוסלמים בהר הבית בימי הרמדאן", אמר שלשום ח"כ ישראל אייכלר. "חלפה התמימות של הימים שבהם השלטונות הילכו עלינו אימים בשם הקורונה. לא נשלים עם אפליית מתפללים יהודים בל"ג בעומר. אני קורא לנתניהו ולשר הבריאות להתעשת ולא להפוך לחוכא ואטלולא. מי שהתיר את הר הבית, לא יכול לאסור את הר מירון. אסור לשאת את שם הבריאות לשווא".
הילולת ל"ג בעומר במירון נחשבת לאירוע הגדול ביותר בישראל, וההיערכות אליה נמשכת חודשים רבים. בשנה שעברה, בשל התחלואה הגבוהה, השתתפו בה כמה מאות חוגגים בלבד. התקווה הייתה כי השנה יוכלו החגיגות להתקיים בהיקפים גדולים בהרבה מאלו שמשרד הבריאות מבקש להתיר כעת.
גורם בניהול המבצע הודף את טענות החרדים בדבר אפליה: "המתווה של מירון זהה למתווה באצטדיונים, ומאפשר נוכחות של עד 30 אחוזי תפוסה. באצטדיון בן 30 אלף מקומות יכולים להיכנס 10,000 אוהדים בישיבה מרוחקת, ואילו במירון בכל מוקד יש מקום ל־3,000 צופים ולכן נרשה 1,000 משתתפים לכל היותר".
לדבריו, ההבדל בין ההילולה לאירועים המוניים אחרים, כמו התפילות בהר הבית וההתכנסויות בכותל המערבי בחול המועד, הוא שהחגיגה במירון היא אירוע רשמי של המדינה.
"גם טקס יום הזיכרון לחללי צה"ל ברחבת הכותל יוגבל ל־500 משתתפים. אי אפשר להגביל את זה, ולא להגביל לחרדים", הוא אומר. "המדינה מחויבת למגבלות שוויוניות, אך בסופו של דבר הן נתונות להחלטת המשטרה. לאחר אירועי יום הזיכרון והעצמאות, וככל שיתקרב מועד ההילולה, ייתכן שההנחיות ישתנו".
מפיקי ההילולה במירון נותרים לעת עתה חסרי אונים. "אנחנו עוד לא יודעים כיצד להיערך, אלא יושבים על הגדר ומחכים", אמר לנו צחי סעדה, מנכ"ל אולפנת וישיבת בני עקיבא במירון, האמון על הפקת אירוע ההדלקה של הציונות הדתית. "יש הבדל ענק בין אירוע ל־500 או 1,000 איש, ובין אירוע ל־3,000 איש. נכון לעכשיו אנחנו נדרשים לערוך רשימות ולהעמיד עשרות אוטובוסים כדי להביא אלף איש למירון. נעבוד בדיוק לפי ההנחיות ולא נשחק איתן".