לראשונה נועד יו"ר ימינה, נפתלי בנט, עם יו"ר רע"מ, מנסור עבאס, לקראת תמיכתו בממשלת האחדות המתגבשת. המפגש בין השניים גרר מתקפות מצד "הציונות הדתית", וב"תקווה חדשה" עדיין לא מגובשים בעניין.
השניים דנו בעמדות שתי המפלגות נוכח המצב הפוליטי הנוכחי. "הפגישה הייתה טובה", נמסר מלשכת בנט. בתגובה תקפו מהציונות הדתית כי "בנט עשה צעד נוסף, מסוכן וחסר אחריות, לעבר הכשרה תקדימית של ממשלת שמאל שנשענת על מפלגות תומכות טרור ורוצחי ילדים, והפיכת מדינת ישראל לתלויה בהם ונתונה לסחיטתם". גורמים בימינה ביטלו את האמירה בטענה שדווקא סמוטריץ' הוא שהסכים להעניק לעבאס את ראשות הוועדה לענייני החברה הערבית בתמורה לתמיכתו במינוי סגני יו"ר.
כזכור, השר לשעבר יועז הנדל הצהיר כי לא ישתף פעולה עם הרשימה המשותפת. והוכיח את רצינות כוונותיו לאחר הבחירות לכנסת ה־23, כשהתנגד להקמת ממשלה שנשענת על קולותיהם. במפלגה עושים הפרדה בין סיעות תע"ל ובל"ד לבין רע"מ כשזו האחרונה לא תהיה חלק משולחן הממשלה, אך תהיה שותפה לגיטימית לטיפול בסוגיות אזרחיות. מבחינתם, אם הליכוד יכול, למה הם לא?
כמו כן טוענים בימינה כי בשנה האחרונה עבאס הוכשר לבן ברית צמוד של הליכוד. מה שבליכוד עשו מאחורי הקלעים, הם עושים בפומבי ובלי משחקים. על כך יעידו התמונות מהשבוע של עבאס מחובק עם יריב לוין ומיקי זוהר אחרי הפשרה שהתקבלה, בסיוע רע"מ וימינה, על מינוי סגני היו"ר בתמורה לראשות ועדה לענייני החברה הערבית.
עם זאת, נאום שנשאה השבוע ח"כ שרן השכל (תקווה חדשה) במליאה – נגד הדיל בין הליכוד וסמוטריץ' על ראשות הוועדה שהוענקה לרע"מ – מעורר סימני שאלה על תמיכתה במהלך שיחייב את הרכבת הממשלה בעזרתם. "שפשפתי את העיניים ופתאום ראיתי שאתם מצביעים כדי שמנסור עבאס יעמוד בראש הוועדה הזאת. ככה נראית תחילתה של מכירת חיסול אידיאולוגית. ככה היא נראית: להעביר למנסור עבאס את היכולת או את הדיונים בוועדה שלו, דיונים של חקיקה שעוסקים בהשתלטות על קרקעות מדינה בנגב", האשימה את אנשי הליכוד והציונות הדתית.
גורם המעורה בפרטים אומר כי תקווה חדשה "יותר ימינה מימינה", כך שהמוקד הסרבן מתגלה דווקא מתוך אנשי תקווה חדשה ולא באופן נחרץ מימינה.
בתוך כך, ראשי יישובים ביו"ש מפעילים לחץ על סער וקוראים לו להפר את הבטחתו לא לשבת תחת נתניהו. "ישנן הבטחות שפוליטיקאים מעניקים בבחירות. יחד עם זאת, אופייה של הפוליטיקה הינו לנצל הזדמנויות ולמקסם אידיאולוגיות בסיטואציות פוליטיות מסוימות. מי קבע שהבטחה X חובה לקיים ואילו הבטחה Y לא חובה?".
אם שתי המפלגות הערביות מתנגדות, ההצבעה נופלת – 58 לבנט־לפיד, 62 לימין והערבים, ואם רע״מ נמנעת והמשותפת מצביעה נגד, ההצבעה נופלת – 58־58.
לכן לממשלת בנט־לפיד לא מספיקה רק הימנעות של רע״מ. היא זקוקה לקולות של המשותפת בהימנעות או לקבל תמיכה בפועל מרע״מ.