אם יש צורך בסימן נוסף לשינוי במזרח התיכון אחרי ממשל טראמפ, הריאיון שהעניק יורש העצר הסעודי מוחמד בן-סלמן לערוץ אלערביה שלשום (ג') סיפק אותו. "אנו מעוניינים ליצור יחסים טובים ומכובדים עם איראן", אמר בן-סלמן בריאיון לרגל 5 שנים להשקת התוכנית הכלכלית שלו, 2030, בו דיבר בעיקר על סוגיות שקשורות אליה ועל הצורך הדחוף בתמהיל ההשקעות הסעודיות והפחתת התלות הסעודית בנפט.
בן-סלמן נשאל על יחסיו עם הממשל האמריקני החדש, ואמר כי במרבית הנושאים, וושינגטון וריאד רואות עין בעין: "אף פעם אין הסכמה מלאה בין מדינות בעולם. אפילו לא בין מדינות המפרץ. אולם ביותר מ-90 אחוזים מהנושאים ישנה הסכמה בין ממשל ביידן לערב הסעודית", אמר בן-סלמן, והוסיף: "אנחנו פועלים לחזק את הקשרים ולהפחית כמה שיותר את עשרת האחוזים הנותרים שנמצאים במחלוקת".
הוא כינה את ארה"ב "שותפה אסטרטגית של ערב הסעודית": "בשנות ה-50, ארה"ב החזיקה בכ-50 אחוזים מהכלכלה העולמית. היום מדובר ב-20 אחוזים בלבד. המצב בעולם השתנה, ולכן חשוב לשמור על הקשרים עם המדיניות השונות, כמו מדינות אירופה וארה"ב ולפעול ליצר שותפות חדשות עם רוסיה, הודו, סין דרום אמריקה ואפריקה, כדי לשמר את האינטרס הסעודי".
הוא נשאל על לחצים שהממשל האמריקני מפעיל על ערב הסעודית. "על ערב הסעודית לא מופעל לחץ בנושאי מדיניות פנים. לאחר מלחמת העולם הראשונה והשנייה, האומות המאוחדות דיברו על הצורך של הריבונות של כל מדינה והאיסור להתערב במדיניות של מדינות אחרות. כאשר מדינה אחת מתערבת במדינה אחרת, היא מפרה את האיזון האזורי".
הוא התייחס לתימן והביע תקווה לפתרון דיפלומטי של המלחמה שמתנהלת שם: "הסכסוך בתימן לא התחיל מערב הסעודית אלא הולך אחורה שנים ארוכות. החות'ים מ-2014 התחילו להתפשט וכבשו בצורה בלתי חוקית מבחינה בינלאומית. אנחנו לא נקבל את האפשרות שעל הגבולות שלנו תהיה מיליציה טרוריסטית או ארגון חמוש בלתי חוקי. אנחנו מקווים שהחות'ים ישובו לשולחן המו"מ כדי להגיע לפתרון פנימי בתימן שיסייע למדינות האזור. סעודיה רוצה בהפסקת אש ובפיתוח כלכלי".
הדיונים של ממשל ביידן עם האיראנים בווינה על תוכנית הגרעין האיראנית, והשאיפה ללכת בדרך הדיאלוג והפשרה מול הממשל בטהרן, גורמים לסעודים לקחת צעד אחורה בכל הקשור להתקרבות לישראל, ובמקום זה הם עוברים לשגר מסרים של פיוס כלפי האיראנים.
"אנחנו לא רוצים לראות את איראן שוקעת מבחינה כלכלית, להיפך", אמר יורש העצר הסעודי. "אנחנו מעוניינים בשגשוגה הכלכלי של איראן. יש לערב הסעודית אינטרסים בכלכלה האיראנית ולהיפך".
"הבעיה שלנו היא עם האלמנטים השליליים באיראן כמו תוכנית הגרעין שלה, או תמיכתה במיליציות לא חוקיות במדינות האזור ובתוכנית הטילים הבליסטיים. אנחנו עובדים יחד עם שותפנו בעולם ובאזור כדי למצוא פתרונות בבעיות האלו, אנחנו מקווים לפתור אותן והקשרים בינינו יהיו טובים וחיובים לרווחת כולם".
הצהרות אלו של מוחמד בן-סלמן מגיעות לאחר שש שנים של ניתוק היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, כאשר ערב הסעודית האשימה את איראן בערעור היציבות האזורית.
בקטאר, שעד לא מזמן הטילה חרם על ערב הסעודית ומדינות מפרץ נוספות, מיהרו ליישר קו עם המדיניות החדשה של ערב הסעודית: "אנו תומכים בקריאתו של נסיך הכתר הסעודי למדיניות חוץ המבוססת על שכנות טובה ודיאלוג, כולל עם איראן", אמר שר החוץ הקטארי מוחמד בן־עבדול־אל־תאני.