מאז שעבר המנדט להרכבת הממשלה אל יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, ראשי גוש השינוי עובדים בלחץ. הם מנהלים פגישות קדחתניות, דנים בסעיפים מורכבים ושומעים את הדרישות של חבריהם הפוטנציאליים לקואליציה. עם זאת, ההצהרות על הקמת ממשלה בתוך ימים בודדים היו מוקדמות מדי. המחלוקות רבות והנושאים רגישים ונפיצים. ומעל הכול, שורר פחד מפני אירוע שעלול לפוצץ את המשא ומתן בין הצדדים.
האסטרטגיה שמתווה את הדיונים היא הליכה על הביניים, שמירה על הסטטוס קוו. כך למשל יוצג היחס ליהודה ושומרון במילים לא יבנו אבל גם לא יפנו. בהקשר לנושאי דת ומדינה, המטרה היא למצוא פשרות איתן יוכלו לחיות בימינה ומצד שני להביא הישגים בתחום לישראל ביתנו, העבודה ומרצ. מימינה נמסר בתגובה: מדובר בשקר מוחלט הבנייה ביו״ש תמשיך כמו היום.
החשש כי אחרים בימינה יבצעו פניית פרסה בדומה לצעד שנקט ח"כ עמיחי שיקלי, קיים אף הוא. כדי לצופף שורות, זימן יו"ר המפלגה נפתלי בנט את חברי הרשימה לשיחת יישור קו וחיזוק, לאחר לילה של הפגנות מול בתי הח"כים בקריאה שיפרשו.
ביום שישי כתב בנט משפט שמוכיח יותר מכל את היחס שלו להפגנות וללחץ הפנימי מימין: "מיותר לציין שאני מוכן ללכת רחוק ולשלם מחיר פוליטי אישי ב'בייס' שלי, ובלבד שתקום ממשלה".
בין בנט ולפיד ישנה הסכמה על קיומם של 24 משרדי ממשלה – צמצום מ-36 המשרדים בממשלת גנץ־נתניהו, אך יותר מ־20 המשרדים שרצה לפיד. על אף האמירות כי חלוקת התיקים לא תהווה מכשול בהרכבת הממשלה, הצדדים מתעקשים על משרדים ספציפיים. המחלוקת המרכזית היום היא סביב תיקי המשפטים, החינוך והפנים. לבנט חשוב שהתיקים הרגישים יהיו בידי הימין, ואילו גוש השינוי מבקש להעבירם לידיו.
עם זאת, לפי רונן צור, מנהל המשא ומתן של מפלגת העבודה, טרם התקבלה הצעה רשמית. "כדי למנוע הטעיה בנוגע למשא ומתן להקמת ממשלה: אין מחלוקת עם אף אחד, כי לא היו פגישות כאלו מאז העברת המנדט. לא הונחה בפני העבודה הצעה דלה, כי טרם הונחה הצעה כלשהי". הוא הבהיר כי העבודה לא תמנע הקמת ממשלה.
כצעד ראשון, מתכננים ב"ממשלת האחדות" להסיר את יריב לוין מתפקידו כיו"ר הכנסת ולהושיב במקומו את מאיר כהן, כדי שיוכלו להעלות להצבעה את הרכבת הממשלה ללא עיכובים ותרגילים מצד אנשי הליכוד. גם אם יעלו נושאים במחלוקת, הצדדים משדרים אופטימיות באשר לסיכויים להכריז "עלה בידינו" כבר בימים הקרובים.