בית המשפט העליון דן הבוקר (ה') בעתירת התנועה לאיכות השלטון על אי-מינוי פרקליט מדינה.
עו"ד אליעד שרגא הלין בפתח הדיון על המצב ה"הזוי" אליו נקלע בית המשפט העליון שהפך ל"סוג של לשכת עבודה. כל מינוי צריך להיות מובא לידי כבודכם כאילו מדובר בחברת השמה כי אף אחד לא יכול לקבל החלטות נכונות". שרגא הזכיר את העתירות נגד אי-מינוי בכירים בשירות המדינה כמו מנכ"ל משרד המשפטים, מפכ"ל, נציג שב"ס, ועוד.
הנשיאה הציעה להוציא צו על תנאי שיורה לממשלה לבוא ולהודיע מדוע לא ימונה פרקליט מדינה קבוע באופן מיידי, אך הציעה במסגרתו להיענות לבקשת נציג המדינה, מנהל מחלקת הבג"צים עו"ד ענר הלמן לארכה של 45 יום, היות ומדובר בממשלת מעבר ועל התמונה הפוליטית עוד להתבהר. עו"ד נד"ב מטעם המדינה הסביר כי כעת אמנם יש שר משפטים שיכול למנות פרקליט מדינה קבוע אך ביקש להמתין לממשלה חדשה שתקום היות ושר משפטים חדש אולי ימונה.
הנשיאה חיות הקשתה כי אנו מתקרבים לתום תקופת ששת החודשים של מילוי המקום שמאפשר כהונתו של ממלא מקום פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן ושלאחריהם נדרשות הסכמות של היועמ"ש ונציב שירות המדינה על מנת להאריך כהונתו לתקופה נוספת. גם בעתירה זו, לוח הזמנים הפוליטי עומד לנגד בית המשפט: "לפי לוחות הזמנים נגיע ל-14.7, אנחנו על הקצה מבחינת מיצוי אפשרויות בהנחה שהמנדט יעבור לכנסת ובהנחה אופטימית שאולי מישהו מחברי הכנסת יקבל אפשרות להרכיב ממשלה", אמרה הנשיאה חיות. על כן, ומכיוון שנקודות הזמן של סיום תקופת מילוי המקום והעברת המנדט לכנסת משיקות, הציעה הנשיאה להוציא צו על תנאי לתת למדינה ארכה של 30 יום עד שהתמונה הפוליטית תהיה ברורה.
"נדמה שאין מי שחולק שמדובר במשרה שהיא חשובה, רגישה והכרחית בין אם זו ממשלת מעבר או לא", המשיכה הנשיאה והעירה שממשלת מעבר לא שוללת את שיקול האינטרס הציבורי. "אנחנו מדברים על תקופה של שנה וחצי בלי פרקליט מדינה, חלק מהזמן במילוי מקום וחלק מהזמן שהיועמ"ש ממלא את התפקיד שזה מצב לכל הדעות לא רצוי". עוד הוסיפה הנשיאה כי מינוי פרקליט המדינה צריך היה להתבצע "אתמול".
נציגי המדינה יצאו להתייעצות בסופה הודיעו לבית המשפט כי היועמ"ש עומד על בקשתו לארכה של 45 יום אולם משאיר לשיקול הדעת של השופטים האם להוציא צו על תנאי בשלב הנוכחי ובמידה ויוצא כזה, הוא יתייחס רק לגבי כינוס הממשלה בנושא.
עו"ד שרגא התנגד לארכה ודרש טיפול בזמנים קצרים יותר, בדומה לצווים שנתנו בנוגע לעתירה נגד אי מינוי השרים. במקרה זה, הוציאה המדינה צווים על תנאי שמורים למדינה להשיב בתוך ימים ספורים ולבסוף כופפה את הממשלה למנות שר משפטים ולאייש את שאר המשרדים המיותמים.
הנשיאה חיות חתמה את הדיון ואמרה כי גם קיצור לוח הזמנים יישקל, "נחליט מהו פרק הזמן הראוי".