לראשונה מזה שנים ארוכות חזרו חופי הכנרת להיות שקטים ונעימים למשפחות ולנופשים עם החלת האיסור הגורף על הכנסת רמקולים ומערכות הגברה לשפת הימה המתוקה. באיגוד ערים כנרת המפעילים את מרבית החופים המוסדרים מציינים את המהפכה שהושלמה בחג הפסח כהצלחה לא רגילה. מתחילת החג פקדו את 15 חופי האיגוד 90,000 נופשים. מדובר בעלייה של 6% בביקוש לחופים השקטים ביחס לפסח בשנה שעברה.
כבר לפני ארבע שנים החלו בכנרת בפיילוט במטרה לבחון כיצד הציבור יקבל את ההחלטה על הפעלת "חופים שקטים". לאור ההצלחה, החליטו לפתוח את עונת הרחצה של קיץ 2018 בחג הפסח בכלל חופי הכנרת של האיגוד תחת איסור על השמעת מוזיקה רועשת וקיום מסיבות המוניות בחוף.

יעל סלע, מנהלת אגף חינוך וקהילה ברשות הכנרת סיפרה כי "המהלך הזה היה פרי חלום של שנים ועכשיו הוא הפך למציאות והכנרת שקטה והחופים נקיים ואתה שומע ציפורים ורחש גלים ורוח ואין תענוג גדול מזה".
לדבריה, את ההחלטה על החלת איסור הכנסת הרמקולים לכלל החופי ליוו לא מעט חששות: "למרות התחזיות השחורות שהיו כשהחלטנו על המהלך והיו שאמרו שהנופשים לא יאהבו את זה ולא יגיעו לכנרת, אנחנו רואים בחג שהציבור מצביע ברגליים ומביע אמון בהחלטה". סלע מציינת כי עם ההחלטה להחזיר את השקט והשלווה לחופים ניכרת ירידה ברעות חולות נוספות: "אנחנו רואים כיצד ההחלטה הזאת משפיעה על כל ההתנהגות בחוף: צריכת האלכוהול מאוד ירדה, שמירה והקפדה משמעותית יותר על ניקיון ועוד. זה כאילו הרגיע בבת אחת את כל מה שקורה בחוף. פתאום שומעים כאן את רחשי הכנרת והרוח".
בני משפחת אוזן נופשים בחוף 'צאלון' מאז ערב חג הפסח. את ליל הסדר הם ציינו על שפת הים ביחד עם כל בני המשפחה המורחבת מצוידים באוהלים מסודרים ורחבים. מרסל, ראש המשפחה סיפרה מאושרת: "אנחנו שומעים סוף סוף את הילדים והמים של הכנרת ונהנים מכל רגע. אנחנו מגיעים לכאן 40 שנה, מאז הילדות שלי ולא מוותרים על טיול משפחות בכנרת עם הילדים והנכדים והנינים מערב החג ועד אחרי המימונה. בשנים האחרונות היה כאן קטסטרופה עם כל המוזיקה והצעירים שהיו שותים ומשתוללים. כאילו החופים שייכים רק לצעירים ואנחנו המשפחות התרחקנו מכל הבלגן. אני יכולה לומר היום שהחוף שייך גם לנו ולא רק לצעירים".

גם ברשות הטבע והגנים מבשרים על מהפכה נוספת שפקחי הרשות ומנהליה עדים לה. אטי קוריאט, מנהל תחום קהל וקהילה במחוז הצפון של רט"ג ציינה כי 'הישראלי המלכלך' המוכר לשמצה עבר שינוי משמעותי: "שמנו לב בחג הזה שהשמורות פשוט נקיות. נכון שהפקחים שלנו עובדים ימים ולילות ומנקים השכם וערב אבל אין ספק שהמטיילים שומרים יותר על הניקיון. הדבר המרגש ביותר הוא שמשפחות נענות לקריאות שלנו בתחנות המידע ולוקחות שקיות אשפה ועוזרות לנו לנקות את המסלולים. עשורים אחרי הקמפיין המוצלח שלא לקטוף פרחי בר, עכשיו הציבור יותר ויותר מבין שצריך גם לשמור על הטבע נקי".