מלשכת ראש הממשלה המיועד בנט, נמסר כי המסר המדיני בנאומו היום (א') במליאת הכנסת יהיה חיובי וקואופרטיבי כלפי ממשל ביידן. "ראש הממשלה המיועד יודה לנשיא ארה"ב על התמיכה בישראל במהלך מבצע שומר החומות. עם זאת, בנט יביע התנגדות נחרצת לחזרה להסכם הגרעין עם איראן. בהקשר זה, מדיניותו תהווה המשך לקו שנקט נתניהו בנושא הגרעין האיראני", נמסר.
ובתוך כך, החשש הישראלי ממדיניות החוץ של ממשל ביידן, צלח בינתיים בהצלחה יחסית את המשבר סביב מבצע שומר החומות. וכעת מתברר כי בסעיפים נוספים מדיניות הממשל הנוכחי מפתיעה באופן חיובי. כך, לגבי התניה על הסיוע האמריקני לסוכנות האו"ם המיועדת לטיפול בפליטים פלסטינים בלבד, אונר"א.
לאחר שטראמפ קיצץ את הסיוע האמריקני לסוכנות כיוון שסבר כי היא רק מנציחה את הפליטות הפלסטינית ולא מסייעת לה, הודיע ביידן כי בכוונתו להחזיר את הסיוע. ארה"ב הכריזה כי בכוונתה לתרום לאונר"א 150 מיליון דולרים, השנה.
אולם במסמך שהועבר ממחלקת המדינה לקונגרס, לצורך אישור תקציבים למדיניות החוץ האמריקנית, הוצבו מגבלות על העברת הכספים לסוכנות הפליטים. בין היתר נכתב במסמך כי לפני העברת הכסף ארצות הברית תדרוש מאונר"א התחייבות לכך שהארגון שומר על ניטרליות, מונע הכנסת נשק ושימוש לא ראוי במתקניו ובעיקר נוקט בצעדים להבטיח כי התוכן החינוכי הנלמד בבתי הספר ובמחנות הקיץ המנוהלים על ידו עולים בקנה אחד עם ערכי זכויות אדם ואינם מובילים להסתה.
מנכ"ל '"מרכז בדין – לחקר מדיניות המזרח התיכון", דוד בדין, המנהל מעקב ארוך שנים אחרי ההתנהלות הבעייתית של אונר"א בכל הנוגע לשימוש במתקניו לצורך טרור וההסתה המתקיימת בבתי הספר שבאחריותו, אומר כי "מדובר בשינוי מפתיע בגישה של ארה"ב לאונר"א. הקריטריונים המוצעים בארה"ב לחידוש המימון דומים להצעת הרפורמה באונר"א, אשר מרכז המחקר שלנו קידם בעשרים השנים האחרונות", אומר בדין. "למרות שלא היו ציפיות מהממשל הנוכחי נראה שגם הם מבינים כי לאחר 4,300 טילים מעזה על ישראל ושנים של הסתה, הגיע הזמן לשינוי בנושא".
סעיף נוסף נוגע למועצת זכויות האדם של האו"ם, גוף מוטה כלפי ישראל, שבתקופת טראמפ ארה"ב פרשה מהחברות בו. ממשל ביידן אמנם שב לחברות בו, אך המסמך מציין כי תוצג דרישה להסיר את ישראל כסעיף סדר יום קבוע, הזוכה בכל כינוס לגינוי של המועצה.