על רקע הקרע בקואליציה סביב חוק האזרחות, שר הביטחון בני גנץ נתקל היום בחומה קואליציונית סביב כוונתו להקים מחדש את ועדת החקירה הממלכתית בפרשת הצוללות.
רק בתחילת השבוע הכריז שר הביטחון על המתווה להקמת הוועדה שלדבריו אפשרית לאחר עבודת מטה שהתקיימה בחודשים האחרונים. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כתב חוות דעת לפיה מאחר ונושא פרשת הצוללות עדיין תחת חקירת משטרה לא ניתן לתת לוועדה שכזו סמכויות. מקורבי גנץ טוענים כי לאחר שהוגשו כתבי אישום ונאשמים בפרשה זוכו על ידי הפרקליטות בשלו התנאים להקמת הוועדה.
ביום ראשון הביא גנץ בישיבת הממשלה את ההצעה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון ושרי הממשלה הצביעו פה אחד. אולם נדמה שהיום באופן מאוד מתוזמן גנץ נתקל במחסום קואליציוני. איילת שקד הייתה הראשונה שהעבירה מסר לגנץ לפיה מפלגת ימינה ושריה יתנגדו לוועדת חקירה בנושא הצוללות. עוד לא הספיק גנץ להגיב לפרסומים וכבר קיבל ברקס נוסף ומשמעותי יותר הפעם משר המשפטים גדעון סער. יצוין כי התנגדות של שר משפטים לוועדה שכזו היא מכה אנושה עבור גנץ.
הטענה המרכזית של אנשי סער היא כי נושא ועדת חקירה ממלכתית לא מעוגנת בהסכמים קואליציוניים. במצב הדברים נדמה שההתנגדות היא טכנית והשאלה היא מה המחיר שגנץ יצטרך לשלם עבור הקמת הוועדה הזו.
מפלגתו של בנט מנגד העבירה את המסר שהיא "מתנגדת לתרבות של ועדות חקירה", ושמקרה האסון במירון הוא יוצא דופן – שלא כמו פרשת הצוללות, שנחקרה ואף הוגשו בה כתבי אישום. שני הצדדים לא פוסלים באופן מוחלט ונדמה שמחיר טוב יעשה את העבודה.
גנץ הבהיר בשיחות סגורות כי אין לו כוונה לוותר בנושא שכן ועדת החקירה הזו הייתה הבטחת בחירות שלו והאמירה של השותפות שהנושא לא בהסכמים הקואליציונים זה לא פחות מתירוץ. גנץ מצפה בנושא לשיתוף פעולה מלא עם יאיר לפיד מאחר והשניים חרטו את הנושא במצע המפלגה המשותפת שלהם שבינתיים הספיקה להתפרק.
כאמור, גנץ העביר אתמול למשרדי האוצר והמשפטים טיוטת הצעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתבחן את תהליכי הרכש של ספינות המגן והצוללות. בכוונתו להניח את הצעת ההחלטה בממשלה לקראת ישיבת הממשלה ביום ראשון, זאת לאחר קבלת הערות המשרדים הרלוונטיים.